Додик у Израелу стигао само да направи пар фотки

0
додик

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

Члан Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик састао се јуче у Јерусалиму са израелским министром финансија Авигдором Либерманом. Након посете, Додик је рекао да је договорена сарадња у бројним областима. Међутим, представници опозиције сматрају да то није прави разлог посете Израелу.

Прочитајте још:  Више од 70 хиљада Палестинаца у Појасу Газе напустило је своје домове
Након састанка са Либерманом Додик је за једну телевизију рекао да је разговарао о томе како да се ојача сарадња Израела и Републике Српске у сфери туризма  и енергетике.

Представници опозиције међутим упозоравају да је стварни повод овог путовања нешто потпуно друго од онога што је Додик рекао медијима.

Додик се пре месец дана састао и са председником Руске Федерације. Политиколози сматрају да је корист од тих састанака за Републику Српску веома упитна, а сусрете и са Путином и са Либерманом, како наводе,  треба ставити у контекст предстојећих избора.

Прочитајте још:  Борељ: Разарање у Гази је можда веће него у нацистичкој Немачкој
Додик се и у претходним годинама више пута састајао са Либерманом, и у периоду док је био израелски министар одбране и иностраних послова.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Медији су 2014. године писали о тајном састанку Додика и Либермана у Бечу, након чега је израелски министар био под истрагом у тој држави. Медији су такође писали и да је док је Либерман био министар иностраних послова амбасада ове земље у Србији користила простор Додикове виле у Београду, да би 2018. године званично напустили простор Додиковог објекта чију куповину истражује Тужилаштво Босне и Херцеговине.

БН ТВ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *