Мађарски посланици усвојили резолуцију којом се тражи ограничавање овлашћења Европског парламента

0
мађарска, мађарске

мађарска

Посланици мађарског парламента усвојили су данас резолуцију која позива на ограничавање овлашћења Европског парламента, уз тврдњу да је тај орган ЕУ довео демократију у Европи „у ћорсокак“.

Резолуција, коју су усвојили посланици партије Фидес премијера Виктора Орбана, позива да се парламентима држава чланица ЕУ омогући да ставе вето на сваки закон предложен на нивоу Уније, чиме би била смањена законодавна моћ Европског парламента.

Прочитајте још:  Скандинавија ствара „мини НАТО“ против Русије
У документу се наводи и да посланике Европског парламента треба да именују парламенти држава чланица ЕУ, а не да буду бирани на изборима у својим земљама као до сада.

„Европска демократија мора да буде изведена из ћорсокака у који ју је довео Европски парламент. Европска унија мора да се промени јер није спремна за изазове нашег времена“, пише у резолуцији.

Мађарски парламент је усвојио резолуцију у време када ЕУ спречава давање Мађарској милијарди евра из фонда за опоравак и у виду кредита, због става да Орбанова десничарска влада не поштује стандарде владавине права и да не чини довољно у борби против корупције.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Данас дан Д за Србију: Да ли ће пристати на европске уцене и увести Русији санкције?!
Влада у Будимпешти је претходних недеља заузела умеренији приступ захтевима из Брисела, у настојању да добије приступ фондовима у тренутку када је мађарска валута форинта на рекордно ниском нивоу у односу на евро и долар. Мађарска економија је погођена највећом инфлацијом у готово 25 година.

Међутим, данас усвојена резолуција могла би да наљути званичнике ЕУ и да додатно отежа настојања Будимпеште да добије приступ европским фондовима.

Данас

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *