Захарова: Америчка привреда опстаје само захваљујући америчким војним базама

0
марија захарова

Марија Захарова (Фото: Sputnik / Максим Блинов)

После претњи из Вашингтона упућених Кини због евентуалне помоћи Русији у заобилажењу санкција оштро је реаговала представница Министарства спољних послова Русије Марија Захарова која је изјавила да је Кина, за разлику од Сједињених Америчких Држава, „кредитно способна и да може себи да дозволи независну политику, утемељену на одговорности и мултилатералности“.

Прочитајте још:  Народ на улицама: Немци хоће помирење са Русијом!
Захарова је ову ситуацију упоредила са посетом америчког председника Џозефа Бајдена Саудијској Арабији, и подсетила је на његове претње од пре три године када је лично рекао да ће претворити заливску краљевину у “отпадничку државу”.

„А сада са празним канистером и пруженом руком отишао је да се поклони престолонаследнику Бин Салману, који се показао као државник и у име глобалне стабилности удостојио да прими председника економски несолвентне земље – навела је Марија Захарова.

Прочитајте још:  Како је ухапшен па пуштен Брано Мићуновић
Према њеним речима, америчка привреда опстаје само захваљујући америчким војним базама тамо где оне постоје и одговорном понашању истинских независних држава, тамо где их нема.

– САД много година троше више него што производе. Дуг од 30 милијарди долара немају чиме да плате. И сви то знају. То што Вашингтон планира и спроводи државне ударе у разним деловима света, о чему је недавно тако отворено причао бивши саветник америчког председника за националну безбедност Џон Болтон, не значи никакву финансијску способност – објаснила је Захарова.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *