Американац не иде радо у војнике: Невиђена криза регрутовања у војсци САД

0
румунију

Америчка војска је до сада регрутовала само око половину војника од планираних 60.000, за које се надала да ће бити примљени до 1. октобра, рекли су званичници и додали да ако се тренд опадања не преокрене, то би могло имати значајан утицај на борбену готовост у наредним годинама.

„Имамо невиђене изазове на тржишту рада после пандемије, али и због конкуренције са приватним компанијама које су временом промениле своје подстицаје“, рекао је заменик начелника Генералштаба генерал Џозеф Мартин, преноси АП.

Америчка војска је имала тешкоће да привуче нове војнике, јер је ове године забележила најнижи број регрутовања у деценијама. Прошлог месеца, Пентагон је признао да заостаје 23% од циљева регрутовања. За проблем се нашироко приписује лоше оглашавање – посебно недавни тренд ка „пробуђеном“ оглашавању, које је нашироко исмејано на друштвеним медијима – и застарели систем запошљавања.

Суочавајући се са најтежим проблемима регрутовања у свим војним родовима, америчка војска тренутно нуди бонусе до 50.000 долара – што би се у пракси могло испоставити много мање – за шестогодишње регрутовање, али се још увек бори да пронађе довољно добровољаца. Мартин је предвидео да би војска могла да падне са очекиваних 476.000 војника на 466.400 до краја ове фискалне године, а на само 445.000 до краја 2023.

„Војска се суочава са најизазовнијим окружењем за регрутовање од оснивања добровољачких снага“, рекла је секретарка војске Кристин Вормут.
„Суочавамо се са веома фундаменталним питањем… Да ли да снижавамо стандарде да бисмо задовољили квантитет или да смањимо квантитет да бисмо одржали квалитетну, професионалну војску? Верујемо да је одговор очигледан – квалитет је важнији од квантитета.”

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Повећајте улог: Зашто САД траже украјински титанијум

Интерна анкета Министарства одбране у коју је Ен-Би-Си имао увид показала је да само 9% квалификованих грађана старости од 17-24 године има намеру да служи у оружаним снагама, што је најмањи број од 2007. У исто време, укупан број Американаца физички, ментално и морално квалификованих да се придруже пао је са 29% на 23% последњих година, преноси РТ.

BONUS VIDEO:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *