Руски политиколог:Три незгодна питања за српске власти

0

(фото:МОД РОССИА)

Руски политиколог Марат Башаров поставио је непријатна питања руководству Србије после пада авиона Ан-12 са оружјем. Баширов је сликао тачку по тачку на шта треба обратити пажњу у овом инциденту.

Инцидент са падом Ан-12 у Србији прокоментарисао је на свом Телеграм каналу политиколог Марат Баширов. Авион је превозио скоро 11,5 тона одбрамбених производа у Бангладеш.

Баширов је руководству земље поставио три непријатна питања. Најпре је експерт питао зашто баш из Србије у Бангладеш. Баширов је приметио: вреди проучити документе и видети да ли војни производи заиста нису били намењени кијевском режиму.

„А потврда од власти Бангладеша би била боља. Иначе је некако сумњиво“, рекао је стручњак.

Марат Баширов је питао и шта авион превози ако су после пада производи експлодирали још неколико сати.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„И што је најважније: да ли Србија дефинитивно ништа не продаје паралелним извозом наоружања у Украјину? – написао је Марат Баширов.

Подсетимо, авион је летео из Србије у Јордан, али се срушио у области Кавале. Према Београду, Ан-12 је учествовао у транспорту српског наоружања у Бангладеш.

Како је саопштило Министарство одбране Србије, инцидент се догодио у близини града Кавале. Свих осам чланова посаде погинуло је у несрећи. Како је појаснила српска војска, авион је превозио расвету и тренажне мине. Истовремено, на лице места су из неког разлога стигли специјалисти за нуклеарну и биолошку заштиту.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *