За Аиду Ћоровић Сребреница је место љубави и мира, а Јасеновац пројекат за ширење мржње

0

Гостујући на ТВ Н1 Аида Ћоровић је поручила да су стратишта места почетка новог циклуса мржње.

„Та злоупотреба мртвих и сени страдалих од стране политичара је брутална и одвратна. Ниоткуда, ни са једне стране не видим тугу и поштовање, одавања признања и почасти тим људима. Места великог страдања, гробља, меморијални центри су место новог почетка новог циклуса мржње. Не помирења, не жеље да се валоризује њихова жртва. Да погледа свако у очи и каже ‚ми смо криви или одговорни‘. То су места где се сеје нови турнус мржње“, каже Ћоровић.

Истиче да су мржња и зло нешто на чему политичари у Србији већ 30 година „јашу“ и да је наивно веровати да људи који су тренутно на власти могу да направе помак у односу на деведесете.

„Мало се чудим и међународној заједници која је бланко и олако прихватила да учеснике у злочину прихвати као некога ко ће да донесе промене у Србији. Осим Милошевића имамо све кључне људе, имамо радикале, имамо СПС, који су почетком деведесетих исконструисали, испланирали, пројектовали, финансирали рат у Југославији. То је њихов производ и било би наивно да верујемо да ће да се самооптуже и кажу ми смо криви. Они само настављају оно што су радили деведесетих“, објашњава Ћоровић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *