Освјежило: Дритан Абазовић хоће да 11 јул буде дан жалости у Црној Гори

0
Дритан Абазовић, кочнице

Дритан Абазовић (Фото: Јутјуб)

Премијер “ослобођене” Црне Горе и сарајевски студент Дритан Абазовић изјавио је данас током састанка са амбасадором БиХ у Црној Гори Бранимиром Јукићем да подржава иницијативу да 11. јул у Црној Гори буде дан жалости.

Премијер Абазовић је изразио пуно поштовање према “жртвама геноцида у Сребреници”, наводећи да је 11. јула ове године у Поточарима делегација Владе Црне Горе, коју је предводио са министрима, била најмногобројнија од свих држава региона. У том смислу, председник Владе Абазовић је навео да подржава иницијативу да се 11. јули прогласи даном сећања на жртве геноцида у Сребреници, подсећајући да је то предвиђено чланом 5 Резолуције, преноси сарајевско Ослобођење.

Прочитајте још:  И Дритан осудио своје: Решење лежи у дијалогу
Поводом његове реченице да у Сребреници “нису убијени Бошњаци него људи” Дритан се извињавао.

“Опростите Мајке Сребренице на нејасно изреченој мисли. Познато је да свако дело зависи од свог циља. Мој циљ је мир. Геноцид почињен над Бошњацима у Сребреници да се никад никоме не понови”-написао је Абазовић на Твитеру.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *