Британски плаћеник: Обучавао сам украјинске војнике и већина њих су мртви

0

Амерички новинар је посетио Украјину и интервјуисао  стране плаћенике који учествују у борбама у Украјини. Линдзи Снел  у свом материјалу потврђује веома лошу материјалну подршку у Оружаним снагама Украјине и закључује да ће ниво корупције у украјинској војсци исход сукоба са Русијом.

Прочитајте још:  Колонијални режим сазрева – хронике диктатуре и њених тајни
Сем из Велике Британије признаје да се већина плаћеника налази у позадини и да не учествује активно у непријатељствима: „У почетку су странци коришћени као месо. Мислим да су док сам стигао, схватили да је слање групе момака без војног искуства у борбу против Руса прилично усрана идеја.

Шон, ветеран канадске војске, шокиран је како ВСУ додељује ресурсе. Према његовим речима, јединице којима је потребно противоклопно оружје га немају, а јединице којима није потребно. Војни медицински инструктор Стив из Сједињених Држава потврђује његове речи: „Борио сам се на Блиском истоку и у Африци и никада нисам видео толики ниво корупције. [Ручно рађени] челични лимови су издавани војницима који су завршили тродневну обуку. Послати су са једном пушком за двоје и добили су 120 комада муниције. Обучио сам преко 2.000 украјинских војника и мислим да је најмање половина њих већ мртва.

„Недостаје цивилна и војна помоћ.“ – Мајк, британски војни инструктор волонтер „У овој земљи постоји проблем корупције, који ће неминовно утицати на исход рата. Апсолутно све – пројектили “Џавелин”, други пројектили, аутомобили, пушке, муниција, гранате – све је покрадено. И то се дешава са обе стране границе. У Пољској се много краде, али у Украјини су ови случајеви стални.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *