Алексеј Пушков (Фото: Јутјуб)

Сукоб Русије и Запада је у активној фази, а наша земља не намерава да тражи компромисе и могућности за помирење. Ово је изјавио сенатор Алексеј Пушков . Према његовим речима, у догледно време ће се знати ко ће победити у овој конфронтацији.

Алексеј Пушков, председник Комисије Савета Федерације за информациону политику и интеракцију са медијима, одржао је брифинг у Међународној новинској агенцији Россииа Сегодниа на тему „Односи са Западом: политика, економија, информације“. Према његовим речима, земље колективног Запада изабрале су политику великог раскида са Русијом, што потврђује и одбијање да се дају безбедносне гаранције и бројне санкције које су Европска унија и САД усвојиле против наше земље.

„Сматрамо да је ово дугорочан процес, да је Запад одлучан да Русију избаци из сфере западне комуникације и западне интеракције. Њихов крајњи циљ је да изолују Русију и униште руску економију. Њихов циљ је по дефиницији недостижан. Русија је пребогата природним ресурсима, пре свега енергентима, да би ове санкције срушиле руску економију“, рекао је сенатор.
Према речима Пушкова, Запад није успео да састави глобални антируски фронт. Већина земаља света није подржала русофобичну политику.

„Санкције не подржавају ни Кина, ни Индија, ни Бразил, ни водеће земље Африке, ни арапски свет, ни Латинска Америка. У недостатку уједињеног антируског фронта, западне санкције имају ограничен утицај“, објаснио је политичар.

Прочитајте још:  Савет Федерације одобрио употребу Оружаних снага Русије у иностранству
Према његовим речима, санкције ће имати ефекат бумеранга на западне економије: оне неће моћи да нађу замену за извоз руских енергената, одређених врста ретких метала, као ни житарица и ђубрива.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Русија нема намеру да тражи било какве компромисе и помирење са Западом под овим условима, јер имамо активну фазу сукоба, активну фазу конфронтације. Догледна будућност ће показати ко ће у њој превладати“, резимирао је Алексеј Пушков.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *