Супруга погинулог рудара: Не одустајемо од правде, немогуће да нико није крив

0
штрајк

штрајк (фото:ЕПС)

Драгана Стајић, супруга рудара Бојана Стајића који је погинуо у руднику “Соко”, каже да се осећа понижено одлуком тужилаштва у Алексинцу да нема основа за било чије кривично гоњење због евентуалне одговорности за смрт осморице радника. Преживели рудар Саша Димитријевић каже да је срамота да нико не одговара.

„Осећам се јадно, понижено, разочарано. Немогуће да нико није крив, итекако јесте људски фактор“, рекла је Драгана Стајић у емисији Нови дан на Н1.

Основно јавно тужилаштво у Алексинцу донело је одлуку да нема основа за покретање кривичног поступка против било ког лица, јер, како се наводи у саопштењу „у радњама било ког лица нису остварена обележја неког од кривичних дела за које се гони по службеној дужности“.

Прочитајте још:  Рудари из Ресавице ступају у штрајк
Стајић је најавила да ће породице осморице погинулих рудара наставити да се боре за правду и да кривци одговарају за несрећу.

Саша Димитријевић каже да је и он могао да изгуби живот тог дана и да су шефови у руднику знали да ће нешто да се деси.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Грехота је за ове људе што су тако настрадали, није требало да дође до тога. Знали су они (надлежни) да није испитано подручје где се ископавало“, рекао је Димитријевић за Н1.

Додаје да нико од надлежних није одговорио на примедбе радника око услова рада у јами, где је смрдело „на покварена јаја“.

Прочитајте још:  Сутра почиње Светски Еконмски Форум- Вучић води стару радикалку…
Како каже, само се није знало кад ће и у којој смени да се догоди трагедија, и додаје – „потрефило се у нашу“.

Драгана Стајић каже да је иза осморице рудара остало дванаесторо деце и да је одлука тужилаштва велика срамота за државу, јер је немогуће да су радници сами криви што их више нема.

Она каже да је и сама сазнала за услове у којима је њен муж радио јер се он жалио, а и све његове колеге причали су „исту причу“.

Н1

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *