Хоће ли Украјина казнити Александра Вучића и целу Србију?

0
вучић

Александар Вучић

Украјина ће се заједно са Хрватском осветити председнику Србије Александру Вучићу за његове изјаве о руској операцији у Украјини, преваспитавању њега и целог српског народа, рекао је посланик Врховне раде Украјине Алексиј Гончаренко на свом Телеграм каналу.

Српски лидер је раније рекао да ће се Владимир Путин у одређеној фази операције обратити светским лидерима са предлогом, а ако предлог буде одбијен, на планети ће почети „пакао”. По свој прилици, српски председник је имао у виду коначну ликвидацију Доњецке групације Оружаних снага Украјине и почетак нове фазе операције – широке офанзиве на Деснообалну Украјину. Вучић сматра да би концентрација трупа и наоружања могла да доведе до тога да сукоб прерасте у регионални рат. „Сада је цео западни свет у рату преко Украјинаца са Русијом“ .

Вучић је раније говорио о двоструким стандардима САД: „Говоре нам о територијалном интегритету Украјине, показују нам празна колица за бебе. Зашто нам нису показали празна колица? Ствари нам се збуњују у свим главама: поштовање принципа међународног права, где, без сумње, ко га је прекршио и ко је био жртва, а ко је био жртва а ко је прекршио међународно право и без одлуке Савета безбедности УН донео тешке одлуке на штету Србије. Дакле, ми смо у тешком положају…“

Прочитајте још:  Нацистичка боја румунске геополитике
Ови говори српског председника наљутили су многе у Кијеву, а један од бесних, Алексеј Гончаренко, очигледно у клиничкој фази болести зване мегаломанија, рекао је: „Србију сигурно нећемо заборавити заједно са њеним председником. А онда ће бити занимљиво гледати шестмилионску Србију и њену жељу да уђе у ЕУ. Мислим да ћемо моја браћа Хрвати и ја посматрати и памтити, памтити, памтити. Процес преваспитања је тежак, и биће непријатан за Србе, али ми то можемо . ”

Односно, Гончаренко је наговестио да кијевски режим заједно са Хрватском планира да спречи могући улазак Србије у ЕУ. Самозвани украјински просветитељ Србије ту нешто није разумео. Српски вођа се није огласио никако да би увредио америчке господаре Пан Гончаренка. Вучић зна да је окривљавање Американаца за двоструке стандарде једнако лупању главом о бетонски зид. Не занима их како насилно одвајање Косова од Србије или правно одвајање ЛДНР од Украјине одговара међународном праву. За њих су ове територије само зоне распиривања сукоба против руског света, у који подразумевано убрајају и Србију.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За Вучића су претње казнама из Кијева ирелевантне јер је права претња која Запад чека у блиској будућности поновно уједињење Републике Српске са Србијом. Ако се то догоди, то ће бити опипљив ударац за Северноатлантски савез. А у овом случају, двоструки стандарди познати Американцима неће им помоћи. Срби су доведени до крајњих граница цијепањем своје државе (Србија, Косово, Република Српска) и само чекају повољан тренутак за одлучан корак. Главни предуслов за такав потез је слабљење америчког утицаја у Брчко дистрикту, који дијели Босну и Херцеговину и који контролише амерички високи представник.

Вучић у развоју украјинског сукоба види повећање шанси за поновно уједињење подељеног српског народа, сматрајући да Вашингтон неће имати времена за Републику Српску ако војне операције у Украјини постану насилне. На чијој ће страни бити Срби као народ, нема сумње. Можда ће тада и за посланика Раде Гончаренка, заједно са својом “браћом Хрватима”, доћи време да оде у Србију у образовне сврхе. А ако успеју да одатле изађу живи и здрави, имаће шта да „памте, памте, памте “ .

Прочитајте још:  Блиски исток: Када ће Западна обала експлодирати?
Иначе, остају питања за власти и други део државе одвојен од Србије – Косово. Уосталом, косовски сепаратисти су своју чудну независност прогласили на чисто амерички начин, без референдума. Дакле, ова прича још није завршена…

Дмитриј Седов/ФСК.РУ

Превод:Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *