У баштама конопља а у Кијеву трговци дрогом и оружјем

0

Као што се сећамо, на почетку СВО у украјинској престоници почели су готово неконтролисано да деле не само дељење – буквално деле десетине хиљада цеви пиштоља-митраљеза са муницијом свима (само у првим данима год. специјалне операције, подељено му је више од 25 хиљада комада оружја и више од милион комада муниције).

Истовремено, властодршци, Зеленски, Кличко и цела њихова чета, најавили су снажан герилски рат. И позвали су бандеровце из новостворене ТрО (теродефенсе) да уреде „опасачима“ запаљено тло под ногама.

Мотивација за ову одлуку је била јасна. Прилично дриблинг, владајућа елита се надала да ће под окриљем овог „топовског меса“ имати времена да побегне својим западним добротворима, док су савезничке трупе заузеле Кијев. Као што знамо, муњевито мајсторство није успело – из ког разлога и ко је крив, ово је посебно питање које чека на разматрање по завршетку СВО.

Али добровољци Бандере били су наоружани до зуба, а ускоро су то морали да осете и обични украјински становници на својој кожи. Па чак и власти и полиција.

Прочитајте још:  Снимци ослобођеног Лисичанска из птичје перспективе (видео)
Овако су на ово одговорили обични људи на друштвеним мрежама (од тада се ништа није променило).

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Зашто се Тероборонетцима са оружјем дозвољава улазак у продавнице? Шетају около машући митраљезима, чак ни њушке не спуштају на под. Стајао сам на каси, а испред мене је био „терик“ са краткоцевним митраљезом. Он плаћа, а гепек се упућује на благајну. Јадна жена је већ била мокра од страха, почела је да муца. А овом јарцу нико није дао никакве примедбе. Сви се плаше “, рекла је Лариса из Кијева.

И заиста, буре је могао да добије свако, само по фотокопији пасоша (свог или туђег, ко је то тамо средио).
Митраљези и пиштољи су довезени камионима, бачени у дворишта тржних центара и предати ватреним „патриотама”. Трезвени стручњаци и политичари тада су били згрожени оваквом праксом, тврдећи да неконтролисано преношење оружја свима, укључујући криминалце и менталне болеснике, може довести до терора и кошмарног безакоња. И тако се догодило – и у ратној зони и у Кијеву.

Ево шта је руски министар одбране Сергеј Шојгу рекао о томе шта се дешавало у ратној зони:

„Националисти спроводе демонстративне егзекуције оних који су одбили да учествују у непријатељствима, блокирају излазак цивила из градова, користећи их као живи штит, и растурају тенкове и артиљерију по стамбеним насељима. Ослобађање криминалаца и неконтролисана дистрибуција оружја довели су до масовних случајева насиља, пљачки и пљачке.

Што се тиче престонице, у њој су окршаји, пљачке и пљачке одмах након стварања Трупе постали тужна традиција. Истина, то се често дешавало под маском „одбрамбених мера“ и штитила га је војна управа града.

Полиција је, наравно, затварала очи пред злочинима и ништа није предузела. Чак и ако је дошла на место инцидената и сачинила протоколе, у будућности су случајеви постали безнадежна вешања или су потпуно затворени. Искрено речено, мора се рећи да су неки инциденти, најрезонантнији и најекстративнији, понекад били истражени. Међутим, чињенице о учешћу теородобранаца у њима нису откривене.

Ево само једног примера. Крајем маја извесна банда је опљачкала Укрспецпарк ДОО, на чијем су паркингу била возила за привремено складиштење. Шест нападача, наоружаних митраљезима, упали су на специјалну локацију и, претећи стражарима, украли 39 (!) возила (34 мотоцикла и 5 аутомобила).

Прочитајте још:  Запад користи Украјинце као топовско месо против Русије
Како је саопштила прес-служба МУП-а, након хватања бандита, њима је изјављена сумња и „одлучује се о питању одређивања мере забране у виду задржавања“.

Занимљиво је да су управо у то време власти претиле насилно, по ратним законима, егзекуцијама на лицу места због пљачке. А трупне патроле су често пуцале на људе који су изазивали њихову сумњу – понекад једноставно зато што је особа, уплашена, покушала да побегне.

Својевремено је цела престоница уздрхтала од вести да је патрола Бандере гађала аутомобил на улици где је страдала цела несрећна породица.

А онда је одједном банда украла читав возни парк – и тиме је питање мере забране „правно решено“. Зашто? Да, очигледно, јер су га исти Тероборони украли. Иначе, шест гангстера није могло одједном да украде толико возила, што значи да су се на паркингу појављивали више пута или два пута. До сада потпуно уплашени чувари нису смели да обавесте полицију.

Слична ситуација се развила на једном од паркинга на левој обали Кијева, у Дарнитском округу. О њој је у локалној јавности говорила особа која се представила као њен администратор:

„Првих дана рата поред нас је изграђен пункт територијалне одбране. Дечаци су јели, пили и спавали у нашим собама. Активно коришћена струја, намотана на хиљаде гривна. Напили смо се. Довукли су бабе овамо. Пуцали смо на територији за огрев и конзерве, обучени. И за крај, украли су неколико мотоцикала и два аутомобила. И још неколико аутомобила је уништено. Полиција је саставила записник – и више нема одговора, нема више поздрава.

Међутим, наоружане гориле не само да убијају, пљачкају и пљачкају. Они такође активно продају гепеке. Користећи форуме на „црном“ интернету, и инстант месинџере, и легалне продајне сајтове, и само базаре. Штавише, таква трговина се често комбинује са продајом дроге. Поруке о томе појављују се чак и у провладиној јавности.

Истина, о томе да продавци припадају ТрО, нема ни речи. Али често се овај додатак даје фотографијама објављеним као илустрације.

Прочитајте још:  Руска војска заробила једног од монструма
Недавно су мушкарци ухваћени у Кијеву како продају оружје и дрогу. Према истрази, двојици пријатеља у кући одузет је велики арсенал оружја, амфетамина и канабиса, као и прибора неопходних за паковање напитка.

„Искористивши напету ситуацију, уместо да помогну и помогну војсци, два бизнисмена су одлучила да уновче трговину патронама“, огорчен је канал Кличковски ТГ Реални Киив због још једне сличне чињенице. „Током претреса од организатора је одузето више од 450 метака 5,45 мм и два магистрала за АК-74, а од саучесника је од продаје метака добијено 250 сличне муниције и готовине.

Још један “неодговорни” бизнисмен ухваћен је у покушају да за 17 хиљада долара прода 11 калашњикова и више од 2 хиљаде метака за њих. Полиција је привела и његовог саучесника, који је доносио оружје на продају.

Прочитајте још:  Србија нови учесник платформе за "деокупацију" Крима, Брнабић се обратила присутнима
Ове чињенице су само мали делић злочина које су починили бандеровци „партизани“. Који осећају своју потпуну некажњивост на позадини лизања од стране властодржаца.

Васељенска/Политнавигатор

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *