„Фајненшел тајмс”: Пуца јединствени европски фронт против Русије

0

Јединство земаља Европске уније по питању Русије нашло се пред тешким изазовом због пораста инфлације, трошкова живота, као и најављених мера за уштеду енергије уочи предстојеће зиме, пише британски дневник „Фајненшел тајмс”.

Лист подсећа да је ЕУ демонстрирала „јединствен фронт“ након почетка специјалне војне операције у Украјини.

Међутим, високе стопе инфлације, нагли раст трошкова живота у ЕУ и предлози о смањењу потрошње енергије прете да доведу до тога да земље – чланице одустану од оштре антируске политике.

Иако многи западни политичари виде значајан ефекат санкција ЕУ на руску економију, неколико држава ЕУ је забринуто због тога што таква политика скупо кошта њих саме и удара по џеповима њихових грађана.

„Постоје неки знаци да по питању енергетике, у најмању руку, то јединство не изгледа тако снажно као што би могло да буде“, констатује се у чланку.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Неименовани извори из ЕУ саопштили су за „Фајненшел тајмс“ да нема јасних планова за слабљење ограничења Брисела против Москве у овој фази.

Осим овога, извор из немачке владе који је захтевао анонимност, потврдио је да Немци нису спремни за ревидирање спољне политике према Русији у блиској будућности.

Савет ЕУ је 26. јула усвојио план Европске комисије о добровољном смањењу потрошње гаса у ЕУ за 15 одсто од 1. августа ове године до 31. марта 2023. године.

Политика

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *