Блинкен: САД могу да користе нуклеарно оружје само у екстремним условима

0
блинкен

Генерални секретар НАТО пакта Јенс Столтенберг и државни секретар САД Ентони Блинкен у седишту НАТО-а у Бриселу, 23. март 2021. (Фото: Virginia Mayo)

Амерички државни секретар Ентони Блинкен рекао је да Вашингтон може да користи нуклеарно оружје само у екстремним условима.

Прочитајте још:  Антифа напала седиште демократа, гађали полицију! (ВИДЕО)
Он је то изјавио на прегледној конференцији земаља учесница Уговора о неширењу нуклеарног оружја (НПТ).

Према његовим речима, током постојања нуклеарног наоружања, основна улога америчког нуклеарног оружја је да одврати нуклеарне нападе на САД, њихове партнере и савезнике.

„САД ће размотрити (вероватноћу) употребу нуклеарног оружја само у екстремним условима – да би заштитиле виталне интересе САД и наших савезника“, цитира РИА Новости Блинкена.

Прочитајте још:  Бајденов рејтинг на најнижем нивоу од уласка у Белу кућу, свега 39 Американаца одобрава његов рад PDFШтампаЕл. пошта петак, 20. мај 2022.
Раније је руски председник Владимир Путин рекао да у нуклеарном рату не може бити победника и да га никада не треба покренути.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *