Кинески амбасадор у САД: Жестоко ћемо одговорити

0
кина сад

кина сад

Кинески амбасадор у америчкој Кин Ганг рекао је да ће одговор Пекинга на посету председнице Представничког дома Ненси Пелоси Тајвану бити моћан, јер утиче на суверенитет Кине. Дипломата је ово изјавио у интервјуу америчком телевизијском каналу ЦНН, преноси ТАСС.

Према речима Ћин Ганга, кинеска страна ће предузети све мере по питању територијалне одбране и заштите независности земље. „И наш одговор ће бити веома чврст, снажан и моћан“, рекао је дипломата.

Прочитајте још:  Последња два пророчанства Жириновског су управо почела да се остварују: НЕСТАЈЕ УКРАЈИНА И ПОЧИЊЕ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РAТ
Такође је напоменуо да је Пелоси високорангирана политичарка у САД, па су њени поступци политичке природе и да ће довести до повећања тензија у региону, као и у односима Пекинга и Вашингтона.

Ћин Ганг је подсетио да је претходна посета председника америчког Конгреса Тајвану била пре 25 година и да је била грешка. Вашингтон треба да учи из својих грешака, закључио је амбасадор.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *