Државе су се претвориле у компаније. Kорумпирани директори их гурају у стечај, у којем се имовина распродаје у бесцење. Природна богатства и јефтина, робовска радна снага одлазе за мале паре, нема чак ни штрајка, нема побуне.

У прошлом веку, да би дошао до најплодније земље на свету, морао си прво да платиш 4000 тенкова и исто толико авиона, опремиш 3 милиона војника и пошаљеш их у Украјину, уз ризик да улагање пропадне и завршиш причу у бункеру са Евом Браун.

Данас су улагања 100 пута мања, углавном у рекламу, медије које ће да изгурају твоје људе на одговарајућа места у држави.
Онда твој човек донесе закон којим се укине мораторијум на продају земље странцима и добијеш све по “поштеној” цени од 2500 долара за хектар (у питању је најплоднија земља на свету, црница која вреди бар 5 пута више).

Твој човек објасни народу да је тако МОРАО, јер ММФ условљава тиме неки зајам.

Исти онај ММФ који у фебруару 2021. зауставља исплату кредита Украјини уз образложење отприлике “јер је корумпирана држава па се боји да паре сипа у такве улудо” – од јула 2021. после продаје земљишта странцима каже да није више корумпирана, може кредит.
Украјину пратим дуго да бих знао каква судбина чека Србију, јер нам је стање исто (минус рат, али потрудићемо се да имамо и то јер смо тако у могућности).

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

И у Украјини су на власт постављени послушни људи по вољи Запада, да доврше посао распродаје, код нас 2012. а код њих 2014.
И у Украјини је постојала резервна западна опција, јер је Зеленски 2019. наследио Порошенка гласовима Руса, пошто је народу обећао мир. Шта га кошта да одглуми, професионални глумац. И код нас има таквих глумаца и глумица, да одиграју улогу зелених, левих, центра, патриота до избора, а после избора – за газду.

Прочитајте још:  Нестале бебе: Које препреке стоје на путу до истине

“Има ли овде Срба?” – и даље одзвањају речи руског амбасадора. Правих, а не глумаца.
8 година Украјине “на европском путу” (и томе нема краја, ни за њих ни за нас) довело је ту државу до места најбедније државе Европе (дупло сиромашнији од нас – и то пре 24.фебруара, пре рата).

Kо је имао новца побегао је из земље и сад се по морима огрћу заставама, уз поруку онима који су остали “неки ћете и да погинете, а неки ћемо и да се вратимо”. То значи да су патриоте и европејци?

Исто као што су код нас Вучићеви патриоте, и исто као што су другосрбијанци европејци.
Можда се мало постиде само кад их наши конобари у Црној Гори избаце напоље из ресторана.

Сиротињу од 18 до 60 која није имала новца да напусти земљу манекен Вога јури у 5.кругу регрутације по улицама, и шаље у ров да их артиљерија меље док бране “украјинску земљу” која је 52% у власништву Американаца, Немаца…
Неће ништа одбранити, а остаће без свега. И без главе и без жита. Америчког.

Гину да би Запад узео паре за њихово жито. Гину да би у Србији НВО које се “баве екологијом” организовале трибине против Русије па да им и следеће године легну паре из фондова. Гину да би наш професор са Харварда написао још коју књигу “о злим Русима” и продавао је за 120 долара. Гину да би наши политичари накупили у америчкој амбасади више поена пред следеће изборе.

Најпоштеније би било кад би могли Руси да тој сиротињи поклоне предах 48 сати, да оду до Kијева и украсе бандере на Авенији Бандере манекенима Вога.

Прочитајте још:  Опозиција мора да преузме одговорност, а не да трчи у стране амбасаде

После тога не би више ни било рата.

Никола Радовановић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *