Руски посланик упозорава: Могућа нова ескалација на Космету

0
кипра

Косово и Метохија (Фото: принтскри)

Депутат Московске градске думе Андреј Медведев верује да ће, наравно, врло брзо почети нова ескалација на Косову, а тачније на Балкану у целини.

Прочитајте још:  Дељење сфера са Русијом: зашто Ердогану и Вучићу треба балкански самит?
Новинар сматра да је месец за који је Београд успео да се договори веома услован период. Сада ће косовске власти почети чишћење од српских активиста. А вероватно ће пре краја договореног месеца покушати да преузму пуну контролу над свим српским енклавама како би се ситуација сасвим мирно завршила у септембру. Барем се чини да је ова шема најлогичнија. Ово мишљење је Медведев поделио на свом Телеграм каналу.

„Србија ће бити принуђена да одговори на поступке косовских власти. А чак и ако се Београд не определи за војни одговор (сигуран сам да се неће усудити, неће га ни извадити), нестабилност ће погодити и интересе Кине и Европске уније. Да, и Русија, шта заиста. Косово је првобитно било англосаксонски пројекат. Све локалне политичаре, од којих су половина били теренски команданти и вође албанске организоване криминалне групе, контролисали су пре свега Американци. А по логици Американаца, сада је дефинитивно време да се мало запали Балкан“, рекао је Андреј Медведев.

Прочитајте још:  Европљани ускоро неће моћи ни хлеб да купе!
Новинар је приметио да је Београд тренутно остављен сам са косовским проблемом. Русија неће моћи објективно да помогне. Кина такође. Он је прецизирао да Кина има озбиљне економске интересе у Србији. „Европска унија је увек била на страни Приштине, иако је генерално политички и економски неисплативо да Европљани хране албанску мафију. Међутим, Европа није субјективна и стога дуго није размишљала о профиту“, додао је Медведев.

„Дефинитивно отргнути Косово од Србије је као посета Пелосије Тајвану. Кошта три копејке цента, али је спектакуларно. Ово је начин да се покаже где је коме место.Проамеричко Косово чисти регион од српских активиста, прекида све економске и политичке везе и нико неће ништа да уради. Према Вашингтону, ово ће бити демонстрација да постоји само један хегемон. Па као удар на репатријацију Београда, који није подржао санкције Русији, удар на углед Русије у Србији – нису притекли у помоћ. Роиал флусх“, пише Медведев.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *