Сенат САД одобрио је пријем Финске и Шведске у НАТО

0
нато

(фото:НСПМ)

Амерички Сенат одобрио је ратификацију протокола о приступању Финске и Шведске НАТО-у, према резултатима гласања.
Тако су Сједињене Државе додале на листу више од 20 земаља чија су законодавна тела већ ратификовала документе о проширењу НАТО- а .

Прочитајте још:  Global Research: Корона-порез за богате – да, али – то је тек почетак, спремите се за узбуђења
Амерички председник Џо Бајден је у јулу поднео протоколе о приступању две скандинавске земље НАТО-у на разматрање Сенату. У складу са утврђеном процедуром, ратификацију директно спроводи шеф државе, али пре тога законодавна власт мора дати сагласност на овај корак.

Финска и Шведска су напустиле године неутралности и затражиле чланство у Северноатлантској алијанси убрзо након почетка руске специјалне операције у Украјини .

Истовремено, Москва је више пута истицала да је циљ алијансе конфронтација. Према речима портпарола председника Дмитрија Пескова , даље ширење блока не обећава Европи већу безбедност. Министарство спољних послова је подсетило и да Русија остаје отворена за дијалог са Северноатлантском алијансом, али на равноправној основи, а Запад мора да напусти курс ка милитаризацији Европе.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *