(фото: Регнум.Ру)

Коронавирус је могао бити вештачки створен коришћењем напретка САД у биотехнологији, рекао је генерал-потпуковник Игор Кирилов, начелник Снага за заштиту од радијације, хемијске и биолошке заштите (РЦБЗ) Оружаних снага Русије.

Он је подсетио да је у мају такву сумњу већ изнео водећи стручњак ауторитативног медицинског часописа Тхе Ланцет Џефри Сакс. Према његовим речима, о томе сведочи варијабилност геноваријанти, која је некарактеристична за већину корона вируса, што изазива различите врхове њихове инциденције, значајне разлике у морталитету и заразности, неуједначену географску дистрибуцију, као и непредвидивост епидемијског процеса као цела.

„Чини се да упркос текућим напорима да се локализују и изолују оболели, пандемија је вештачки подстакнута увођењем нових варијанти вируса у одређеном региону“, рекао је Кирилов.

Прочитајте још:  Запад ће скупо платити што је преварио Русију (ВИДЕО)
Министарство одбране није искључило да је програм хватања слепих мишева Америчке агенције за међународни развој (УСАИД) умешан у појаву коронавируса. Он је нагласио да агенција од 2009. године финансира програм Предицт, у оквиру којег се проучавају нови типови корона вируса и хватају слепи мишеви који носе ове вирусе.

Један од извођача пројекта била је компанија Метабиота, позната по војно-биолошким активностима у Украјини, подсетио је Кирилов.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Раније је шеф Министарства здравља Руске Федерације Михаил Мурашко рекаода зараза корона вирусом није престала да се шири, па је и даље препоручљиво носити медицинске маске. Исто важи и за вакцину против коронавируса.

Према Мурашку, потребно је да се ревакцинишете сваких шест месеци. Ипак, сада Министарство здравља развија нове формате за ревакцинацију, који ће у блиској будућности моћи да буду објављени, закључио је Мурашко.

Заузврат, дописни члан Руске академије наука, главни истраживач Института за молекуларну биологију названог по В. А. Енгелхардту Руске академије наука Петр Чумаков рекао је да се у Русији колективни имунитет од коронавируса формирао након пораста соја Омикрон. , заштитиће грађане од нових избијања, али ће тада доћи до серије „заосталих“ таласа КОВИД-19.

Васељенска

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *