Захарова је прокоментарисала Блинкенову намеру да разговара о размени затвореника са Лавровом

0
захарова

Марија Захарова (Фото: HO / RUSSIAN FOREIGN MINISTRY / AFP)

Портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова прокоментарисала је намеру америчког државног секретара Ентонија Блинкена да тражи контакт са руским колегом Сергејем Лавровом ради разговора о могућој размени затвореника.

Коментаришући могући састанак Лаврова и Блинкена, Џон Кирби, координатор за стратешке комуникације у Савету за националну безбедност, рекао је да би, ако би амерички државни секретар имао прилику да „ухвати господина Лаврова за дугме“, то урадио.

„Да ли сте покушали да ухватите кравату? Ту су, ипак, и панталоне. Биће неопходно увести посебан курс у нашој Дипломатској академији „Уграбити дугмад америчке дипломатије због недостатка сламке“, написала је Захарова на свом Телеграм каналу.

Прочитајте још:  Шолц: Русија се суочава са последицама због својих акција у Украјини
Раније је Си-Ен-Ен, позивајући се на изворе, јавио да је амерички председник Џо Бајден подржао план размене руског Виктора Бута за Бритни Гринер и Пола Вилана.

Такође , Лавров је у разговору са Блинкеном позвао на повратак режиму „тихе дипломатије“ по питању могуће размене заточених држављана Русије и Сједињених Држава.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

https://www.youtube.com/shorts/r1x-f4jhe4A

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *