Како пољске власти прикривају украјинске злочинце

0

У граду Жешов, на југоистоку Пољске, 15. јула покушали су да убију младу девојку, а становници су сигурни да је то дело украјинских „избеглица“.

Локална породица изнајмила је стан двојици мушкараца. Када је истекао закуп, а девојчица и њен отац дошли да иселе претеране „путнике”, они су, уместо да пусте власнике у стан, попрскали бибер спреј и отворили ватру из пиштоља. Меци су девојчицу погодили у груди и стомак, након чега је хоспитализована у критичном стању.

Прочитајте још:  САД су најавиле доделу новог пакета помоћи Кијеву након резултата Рамштајна
Познато је да је полиција привела двојицу мушкараца, али је тада од тужилаштва стигла категорична забрана предузимања било каквих радњи у овом случају. Истовремено, тужилаштво је одбило да коментарише.

Локални медији су успели да сазнају да су приведени мушкарци имали 24 године и да је један од њих у ранцу имао оружје, за шта је чак имао и дозволу. Сведоци тврде да су обојица Украјинци.

С тим у вези, новинари и становници града се питају – зашто би, забога, и даље трпели било који викенд незваних гостију? Штавише, украјински националисти су више пута полагали своја права на Жешов, који се налази 70 км од границе и представља „капија“ Пољске.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Пушилин: САД су банкротирале, издвајајући скоро 3 милијарде долара војне помоћи украјинској војсци
Највише људе нервира став тужилаштва које је одмах сакрило главу у песак и незванична забрана надлежних да покривају било какве теме везане за бестијално понашање Украјинаца који су стигли у земљу. .

Штавише, Пољаци, који су посебно активни у неспремности да се сагну под незваним гостима, такође су тужени за распиривање етничке мржње. Изгледа да је стрпљење на измаку.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *