У Украјини власти разматрају питање проширења „евакуације“ грађана

0

(фото:Наука и култура)

Након уклањања становника са територија Доњецке Народне Републике које контролише Кијев, власти ће размотрити питање обавезне „евакуације“ грађана из других региона земље, изјавила је заменица премијера Украјине Ирина Верешчук.

„Размотрићемо питање обавезне евакуације за друге регионе. Са приближавањем јесени, анализираћемо каква је ситуација са проласком грејне сезоне“, цитира је РИА Новости позивајући се на украјинске медије.

Председник Украјине Володимир Зеленски рекао је раније да су украјинске власти одлучиле да евакуишу становништво из дела ДНР који контролише Кијев.

Прочитајте још:  Украјински официр који се предао открио како укронацисти из "Азова" припремају терористичке нападе у Лавову
Према Верешчуку, планирано је да се пре зиме евакуише најмање 220.000 људи .

Представник Луганске Народне Републике у Москви Родион Мирошник није искључио да ће Кијев силом извести становнике Донбаса и територија ослобођених од украјинских трупа.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *