БОГАТЕ ТРЕБА ОПОРЕЗОВАТИ ДО ИСТРЕБЉЕЊА.

0
рађевине косово, имовину

Марија Алимпић

Писали смо више пута о лажима „зелене“ агенде и зашто су они који нам је намећу и у нашој земљи (мислим на ове зелено-леве који нису ни зелено ни лево) или веома веома неписмени и неуки или само покварени.

Свако ко мисли да се проблем решава филтерима и стандардима ради са компаније.
За све што изађе из фабрике потребна је нека сировина, за све што изађе из фабрике ланац великих корпорација добија наш новац али све што изађе из фабрике ти није потребно, још мање неопходно.

Ако гледаш рекламе убедићеш сам себе да ипак јесте и да ти коса није чиста ако немаш баш тај шампон, да нећеш нигде стићи ако не купиш баш тај аутомобил, да твој величанствени вид не заслужује ништа мање од најновијег ТВ-а који ти неће скувати кафу али ти мораш да гледаш пропаганду на 100 инча (у супротном се не прима), да мораш да имаш тај и тај телефон јер се другачије не може сликати све што поједеш, попијеш, обучеш и купиш.

Тако је и са „зеленом“ индустријом, све што је потребно за њу мора да дође из неког рудника и ништа не решаваш што бацаш новац на електрични аутомобил.

Веровали или не да климатске промене постоје, евидентно је да похлепа богатих не јењава и да сва та силна индустрија оставља трага, да нам загађује и отима воде и земљу, истребљује живи свет напредњачком брзином и силином, да у сваком погледу због профита и конзумеризма пробијамо границе живота на планети чији ресурси нису бесконачни.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Гленкор је богатство стекао преко Србије, сад опет хоће да је сиса преко литијума!

Иако је људска раса незајажљива на свим континентима које насељава и многи би да живе богато и да имају више но што им треба, богатство ипак није подељено на равне части. Они чије су земље најбогатије ресурсима живе најсиромашније. Сиромашни (међу којима и ми) загађују најмање. Јесте да Бор загађује али то није загађење Борана него оног чији је и профит молим лепо. Тако да осим што новац није праведно подељен, исто тако ни одговорност за загађење није праведно подељена. Највише загађују богате земље и њихови становници својим начином живота, какав ти је то modus vivendi ако свим уређајима која баш мораш да имаш ниси лично срадао живот бар стотинак афричке деце. Да не заборавимо војно индустријске комплексе и посебно онај САД-а који уз смрт сеје огромно загађење без ког не би ни постојао.

Зашто ово пишем, зато што ћете питати а шта је решење. Решење сигурно није да ми сиромаси плаћамо скупље оно што је неко обојио у зелено само да би наставио и да у деценијама пред нама буде срамно богат. Ја нећу да поклоним оно што сам узела на вересију, не дам им воду, земљу и гробове за њихове профите.

Не дам ништа за нечији умишљени економски раст чија се цена мери у животима и крви.
Тражим одраст – да богати не буду богати и да сви имају колико им треба јер и на овако урнисаној Земљи још увек има свега за све.
Једино реално решење за ову бљузгаву ситуацију у коју су нас управо они увалили јесте да исти ти смање доживљај, да производе мање и троше колико им треба те да се све преусмери тамо где треба – сиротињи раји широм света.

Прочитајте још:  Мађари и Румуни већ деле Украјину: нико ништа да пита Зеленског

Можда ми не можемо сада то одједном да покренемо, али можете да започетак купујете паметније, да бојкотујете произоде злих корпорација, аман не мораш баш да купиш ту и ту чоколадицу или то млеко за тело или тај телефон или ту кока колу која за литар бућкуриша утроши 9 литара чисте воде. Можеш за почетак да им не даш свој новац, литијум, бакар, цинк, злато, бор, воду…
Једноставно кажеш НЕ.

Можеш да схватиш да ми не живимо у најгорој земљи на свету, да у њој влада најгори могући отпад људски, али није циљ да будеш трула западна земља, него да почистиш све врсте отпада и да будеш човек, не да завидиш што ниси експлоататор.

А када вас буде довољно са таквим ставом, онда ћемо много ефикасније да се супротставимо целим корпорацијама и партијама.
И још нешто важно БОГАТЕ ТРЕБА ОПОРЕЗОВАТИ ДО ИСТРЕБЉЕЊА.

Видео је инсерт из филма Planet of the human који можете погледати на интернету и топло препоручујем јер осим што детаљно објашњава шта све није зелено, објашњава и спрегу загађивача и НВО сектора.

Марија Алимпић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *