Ердоган: Турска ће гас плаћати у рубљама

0
ердоган, турској

ердоган(фото:НСПМ)

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган најавио је споразум са Владимиром Путином о плаћању руског природног гаса у рубљама. Ово је 6. августа известила турска новинска агенција Анадолија.

Као резултат преговора турског лидера и председника Русије, постигнути су договори о плаћању руског гаса у рубљама.

„Договорили смо се са Путином да плаћамо у рубљама за трговину природним гасом. Надамо се да ће то донети финансијску корист обема странама“, рекао је Ердоган.

Ердоган је поменуо и значај сарадње са Русијом у области обезбеђивања извоза жита из Украјине морским путем. Према његовој изјави, тренутно је у реду још око 20 бродова.

Прочитајте још:  Србија повећава увоз гаса из Русије
Поред тога, турски лидер је рекао да Турска остаје спремна да организује могуће преговоре између председника Русије и украјинског председника Владимира Зеленског у циљу мирног решавања сукоба.

Председник Турске је указао и на друге аспекте економске сарадње – на пример, најавио је намеру да лично прегледа нуклеарну електрану Акују коју граде руски стручњаци у Турској, а затим да Путину саопшти ситуацију у том објекту и заједнички одреди наредни степенице. Ердоган је такође рекао да су Турска и Русија потписале мапу пута за економску сарадњу и да намеравају да доведу трговину на 100 милијарди долара.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *