Михајловићева најавила кривичну пријаву због несреће у руднику „Соко”

0

Зорана Михајловић (Фото: Јутјуб)

Министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић сматра да је у несрећи у руднику Соко било елемената за кривичну одговорност и позвала породице настрадалих рудара да дају свој приговор Основном тужилаштву у Алексинцу.

Прочитајте још:  Нови рудник мермера, инвеститор ујак Зоране Михајловић
Она је то рекла најављујући да ће Министарство рударства и енергетике поднети Тужилаштву у Нишу кривичну пријаву.

Михајловићева је након конститутивне седнице Скупштине Коморе рударских и геолошких инжењера у Привредној комори Србије, на новинарску молбу да прокоментарише то што је Основно тужилаштво у Алексинцу рекло да нема основа за кривично гоњење, рекла да је Министарство завршило свој инспекцијски налаз још раније и ставило га на свој сајт, али тек након саопштења тужилаштва из Алексинца.

„Нисмо желели да о томе говоримо пре става овог тужилаштва, а када је оно рекло свој став да нема одговорних, Министарство је почело да ради на припреми кривичне пријаве, јер сматрамо да постоје основе за кривичну одговорност. Доста је ту људи који би требало да објасне шта су радили, а односи се и на то што нису имали одобрење и на то што нису имали пројекат који није имао одобрење, тачније одбијен је. Односи се на чињење или погрешно чињење у току ноћи када се све десило. Све је снимљено постоје аудио записи”, рекла је Михајловићева, пренео је Танјуг.

Прочитајте још:  Грчића више нико ни не помиње, али на рачун Зоране Михајловић нижу се оптужбе
Министарка је изјавила да рудник Соко још не ради и да ће тако бити све док у руднику не ураде све оно што им је у складу са потребном документацијом и законом тражено од стране ресорног министарства.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Основно јавно тужилаштво у Алексинцу, подсетимо, донело је пре десетак дана одлуку да нема основа за покретање кривичног поступка поводом смрти осам рудара из рудника „Соко” 1. априла.

Наиме, како је то тужилаштво навело у саопштењу, у радњама било ког лица нису остварена обележја неког од кривичног дела за које се гони по службеној дужности.

Тужилаштво је донело ову одлуку након што је прибавило извештај стручне комисије формиране од стране ЈП „ПЕУ Ресавица” у чијем раду је учествовала и републички инспектор за рударство Зорица Вукадиновић.

Прочитајте још:  НОВА МУЉАЧИНА! Зорана наместила посао од 800 милиона евра америчкој фирми основаној са 100 ДИНАРА
Такође, прибављен је и извештај Завода за судску медицину у Нишу о извршеној обдукцији тела покојних рудара и налаза и мишљења Комисије вештака Рударско-геолошког факултета у Београду.

У руднику Соко код Сокобање 1. априла је погинуло осам рудара, када се део јаме обрушио и рудари су остали заробљени.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *