Демистификација митова о прљавој Србији!

0

Да демистификујемо још један популаран мит о прљавој Србији.

Кажу људи: „народ Србије је овакав и онакав, смеће на све стране није вам рио тинто крив“.

Ти људи су исти они који су најмање учествовали у одбрани од комуналног и од токсичног отпада.

Ево овако треба да гласи та изјава: „Институције Републике Србије нису у стању да исконтролишу комунални отпад на својој територији, да индивидуалне кривце за одлагање комуналног отпада ван за то намењених места прописно казне, стога се не може очекивати да ће такве инситуције бити у стању да контролишу депоније отровног индустријског отпада познате као јаловишта, где је јаловина у хиљадама пута већој пропорцији опаснија по животну средину и то са трајним последицама.”

Доказ за тако нешто се налази на сваком јаловишту у Србији (Столице, Брасина, Зајача, Велики Мајдан…)
Овим не аболирам појединце који смеће остављају где им падне на памет чиме апсолутно наносе штету животној средини, али у поређењу између њих и загађивача великих размера какви су рудници и фабрике акценат је на институцијама државе које очигледно нису у стању да контролишу ни једне ни друге, нити за то показују икакву вољу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ако се та воља икада појави, имаћемо уређене комуналне депоније по пројектима и плановима стручних људи, казне за све оне који смеће одложе у природу али и за оне који посебно у руралним деловима земље не омогућавају довољан број контејнера те и ону неколицину којекуда постављену не празне и то смеће не одвозе редовно. А то дефинитивно не раде ни општина Крупањ ни град Лозница ни колико још јединица локалних самоуправа широм земље.

Прочитајте још:  Букти рат напредњака у Војводини: Вучевић се осветио Мировићу пред изборе

Једина карика у том важном ланцу која ради су радници комуналних предузећа који односе смеће из наших домова и скупљају га за нама где стигну и њима хвала.

Када се та свест појави и реализује о јаловиштима нећемо ни причати јер ће свима бити јасно да ни у једном кутку наше још увек лепе земље нема места за отрове.

Ово на слици није место ни за какво смеће и само дубоко поремећен и болестан ум може да помисли да ту спакује милионе тона отрова за профит белосветске багре и само најгори међу нама, ма какву диплому имали или не, могу да негирају тај део пројекта.

Марија Алимпић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *