МОГУЋА НЕСРЕЋА У ЗАПОРОЖЈУ БИ БИЛА ГОРА ОД ЧЕРНОБИЉА

0

Михаил Мизинцев

Руско Министарство одбране сматра да је гранатирање нуклеарне електране Запорожје које су извшриле украјинске снаге чин нуклеарног тероризма у складу са конвенцијом УН која је усвојена резолуцијом Генералне скупштине УН, рекао је данас директор руског Контролног центра националне осбране генерал Михаил Мизинцев.

Украјинске снаге гађале су подручје нуклеарне електране Запорожја након чега је избио пожар.

Пресечене су две напојне линије које су неопходне за рад електране због чега је више од 10.000 мештана региона Запорожје остало без струје и воде.

– Према међународној конвенцији усвојеној резолуцијом Генералне скупштине УН 13. априла 2005. године сматрамо да су ови криминални поступци украјинских власти чин нуклеарног тероризма – нагласио је Мизинцев.

Он је истакао да би могућа несрећа у атомској електрани Запорожја могла премашити обим катастрофа у Чернобиљу и Фукушими те да би цела територија Украјине, Русије, Белорусије, Молдавије, Бугарске и Румуније биле захваћене контаминацијом.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Мизинцев је од УН, Међународне агенције за атомску енергију и других међународних организација затражио осуду поступака дијела украјиснке војске и предузимање хитних мера како би се спријечиле провокације у нуклеарним постројењима.

Зеленском се не допада став Амнести Интернешенела

Председник Украјине Владимир Зеленски замерио је Амнести интернешнелу, што, како каже, “ћути о нуклеарном терору руске војске”.

– Нажалост, имамо значајно погоршање ситуације око запорошке нуклеарне електране. Руски терористи су постали први у свету који су искористили највећу европску нуклеарну електрану за терор. Скрећемо пажњу свету на то и инсистираћемо на новим санкцијама Русији због стварања глобалне претње – навео је синоћ Зеленски, пренела је украјинска “Правда”.

Прочитајте још:  СПАЈИЋ ПРЕДАО ДОКАЗ: Више није држављанин Србије

Срна

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *