Обучене организације у акцији

0

(фото:УНИАН)

Слугама се показује место.

Када су Оружане снаге Украјине испалиле ракете Хајмерс на притворски центар за заробљене војнике забрањеног Азова у Русији * у Јеленовки и убиле више од 50 људи, Пентагон је реаговао са љубављу: „Да, десило се. Да, наше ракете. Али случајно … ”Све је у оквиру успостављених односа. Нежно поглади крзно. Нису им замерили „случајна“ лансирања, која могу довести не само до погибије садиста са „Азова“, већ и до цивила. Твоји зликовци.

Али недавни и на чињеницама заснован извештај Амнести интернешенела о украјинском кршењу правила и обичаја ратовања изазвао је изузетно жестоку реакцију у Кијеву. Испоставило се да не само Зеленски, лебдећи у кокаинским илузијама, себе замишља вођом светског напретка, већ је читаво његово окружење блажено у уверењу да их свет воли и негује. И одједном… џелати, садисти, силоватељи… Срамота! Реакција кијевских лидера уследила је уплакана и бучна. амнести интернатионалоптужен за саучесништво са Русијом и осумњичен да је агент Кремља. У Кијеву хоће да казне ову мануелну организацију. Очигледно, никада нису схватили да мануелне организације ништа не раде самоиницијативно. У великим пројектима нема случајних епизода. Ако су обучени десничари замахнули режиму у Кијеву, онда треба добро размислити шта то значи.

Прочитајте још:  Монструозне лажи западних и домаћих медија о ситуацији у Украјини
Једна од њихових опција може бити чињеница да је Европа прилично уморна од Украјине. Постоји преиспитивање онога што се дешава. Вашингтон није срећан што је заједно са Украјином у истом друштву оптужених.

Друга опција би могла да буде припрема за одустајање од прекомерног финансирања украјинског режима. Чињенице говоре да се амерички новац краде, а опрема делом продаје у иностранству. Ово је бременито великим скандалом: на крају крајева, демократе ће бити поново изабране у Конгрес за мање од три месеца. Неопходно је обуздати неопасане украјинске браниоце западних вредности.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  САД сматрају решеним питање пријема Украјине у НАТО
И коначно, можда се америчка база припрема за преговоре са Москвом о украјинској кризи. Како знати…

Заменица министра одбране Украјине Ана Маљар: „ Украјина је отворена за истраге и ми их водимо “, али међународне организације треба, пре свега, да захтевају да се заустави агресија Руске Федерације. Уопштено говорећи, Украјина је то радила, чини и радиће: „Док будемо чекали руског непријатеља на терену, како нам неки саветују, Руси ће заузети све наше куће .

Прочитајте још:  Више од 120 цивила изашло из "Азовстаља" (видео)
Михаил Подољак, саветник шефа председничке канцеларије, сматра да су било какве изјаве о кршењу украјинске војске у природи информативне операције за дискредитацију Оружаних снага Украјине и подривање снабдевања оружјем од западних партнера: „ Апсолутно приоритет за Оружане снаге Украјине је спасавање живота и здравља сваког грађанина у условима руске варварске агресије. Због тога доследно предузимамо све мере да помогнемо Украјинцима да пређу из зоне активних непријатељстава у безбедније области .

Алексеј Арестович чак ни не зна како да се суздржи: рекао је да специјалне службе Руске Федерације могу да управљају понашањем неких међународних организација. Он је саветовао Амнести интернешенел да не верује: „ Ове процене можете умотати у цев. То су људи који нуде да нахрани људождера са децом да се људождер не би превише увредио. Настави… једноставним речима могу рећи .”

Британска амбасадорка Мелинда Симонс придружила се овим изјавама: „ Једина ствар која прети украјинским цивилима су руски пројектили, оружје и пљачке руских трупа. Дот. Ако би Русија престала да напада Украјину, не би било опасности .

Генерално, угледна међународна организација оптужена је да ради за руске обавештајне службе и да оправдава руску агресију. Хитно се кладите на “Миротворца”, или још боље, прогласите га терористичком организацијом!

Занимљиво, нико не побија оптужбе Амнести интернешенела у суштини. Штавише, Малиар, Арестович и Симонс су се такође, у принципу, сложили са тврдњама да украјинске трупе распоређују своје положаје у стамбеним подручјима. Али да Русија није напала, они то не би урадили.

Прочитајте још:  Патријарх Кирил: Не убијајте нерођену децу, и не напуштајте рођену — Црква ће их гајити
Зашто је украјинска страна толико огорчена, разумљиво је. На крају крајева, имамо посла са  пријатељском ватром („ватра на своју руку“), а то је посебно увредљиво.

Амнести интернешенел је део западне пропагандне машинерије која има за циљ да искористи „морално вођство“ Запада.

Сама „људска права“, у облику у којем су нам представљена, немају директну везу са правима одређених људи: „лоше“ земље нису лоше јер крше људска права, али људска права се крше зато што су државе „ лоше”.

Прочитајте још:  Дементни Бајден: Украјинци или Иранци
Покушаји да се Запад осуди због двоструких стандарда овде су бесмислени.

Сходно томе, украјинско руководство се вређа када је суочено са критикама организације која је по дефиницији пријатељска и која би требало да критикује само Москву и Пјонгјанг. И овде постоји неколико важних фактора.

Прво, такве организације треба да воде рачуна о сопственој репутацији. Ако не примете веома очигледне прекршаје од стране пријатеља, биће познати као пропагандисти. И нису само пропагандисти – они су комплексни пропагандисти.

Друго, украјински лидери греше у уверењу да су партнери Западу. Не, они су слуге. Такви „доласци“ им показују место. Само ако је Порошенко мирно прихватио такве инциденте (заиста је имао партнерство са Бајденом на чврстим корупционашким основама), онда је за вршиоца дужности Зеленског ово увреда.

Треће, Американци покушавају да се мало дистанцирају од безакоња које се чини у Украјини. Довољно је подсетити се коментара Пентагона у вези са гранатирањем Јеленовке: да, пуцали су на нас нашом ракетом, али случајно…

Прочитајте још:  ПРЕКИПЕЛО Немачка: Нови протести – сукоб с полицијом и режимским новинарима ВИДЕО
Четврто, не може се занемарити домаћи амерички фактор. Није чак ни важно с ким Амнести интернешенел покушава да се наклони. Њене информације су подједнако корисне за обе странке: републиканци могу да тврде да под вођством демократа Украјинци раде шта дођавола, а демократе се могу правдати: пратимо ове… па, генерално, достојне људе и предузимање акције.

Новац за постојање „борца за људска права“ на крају дају и једни и други.

Дмитриј Седов/ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *