Кирилов: Окрутност и агресивност украјинских војника према цивилима дело опојних дрога

0

Министарство одбране Руске Федерације наставља да анализира војно-биолошке активности Сједињених Држава и њихових савезника у Украјини и другим регионима света, узимајући у обзир нове информације добијене на ослобођеним територијама

Наставља се рад на проучавању биолошких узорака украјинских војника који су добровољно положили оружје.
Као што смо раније приметили, у њиховој крви су пронађене високе концентрације антибиотика, као и имунолошки маркери који указују на контакт са узрочницима грознице са бубрежним синдромом и Западног Нила, које је Пентагон проучавао у оквиру украјинских пројеката У-Пи. -4 и У-Пи-8.

Посебну пажњу треба обратити на чињенице о проналаску опојних дрога, укључујући опиоидне лекове, као што су метадон, кодепсин, кодетерп, као и супстанце ефедрина, т-федрин и трифедрин, на позицијама које је оставила украјинска војска.

Синтетички лек метадон се користи у лечењу зависности од лекова као средство супституционе терапије. Подсетимо, у фашистичкој Немачкој током Другог светског рата, посебно у периоду од 1943. до 1945. године, војницима су даване таблете первитина, деривата амфетамина, како би се смањило психоемоционално оптерећење, пре свега у СС трупама.

Овај лек је такође масовно користило америчко војно особље током корејског и вијетнамског рата. Нежељени ефекат оваквих лекова који изазивају зависност од дрога је, пре свега, прекомерна агресивност, што објашњава испољавање изузетне окрутности према цивилном становништву од стране појединих украјинских војника, као и гранатирање градова Донбаса.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Узимајући у обзир доступне информације о употреби моћних стимуланса од стране војног особља Оружаних снага Украјине, проучавамо улазне узорке на присуство ове класе једињења. Њихови трагови остају дуго у људским органима и ткивима, на пример, у коси – до шест месеци. Резултати анализа биће прослеђени Истражном комитету и коришћени као докази у истрази ратних злочина које је починио режим у Кијеву.

Пре неколико недеља, током специјалне војне операције, ослобођено је село Рубижне Луганске Народне Републике. У лабораторији медицинског центра „Pharmbiotest“, која се налази на адреси: ул. Почајевска, кућа 9, пронађени су документи који потврђују да су у Украјини већ неколико година вршена истраживања у интересу такозване Big Pharma.

Спроведена су клиничка испитивања нерегистрованих лекова са потенцијално озбиљним нежељеним ефектима на локалним становницима. Прегледали смо просторије наведеног центра задуженог за клиничка испитивања лекова на волонтерима. Пронашли су доказе да западни купци редовно посећују Pharmbiotest и да су примљени у све фазе процеса истраживања. Ради погодности њиховог рада, натписи на опреми, називи ормара и радна документација су дуплирани на енглеском језику. Да би се избегли ризици по углед и правни трошкови у случају неуспешних испитивања нових лекова, америчке и европске компаније су спровеле клиничка испитивања на грађанима Украјине. Плата добровољаца је била минимална, а смрти су се лако могле прикрити. Истовремено, није било ни озбиљних инспекција и надзора локалних власти. Ово се уклапа у концепт Запада повлачења најконтроверзнијих студија са становишта међународног права ван националне територије.

Прочитајте још:  Кина: Масовна тестирања у Вухану због појаве нових домаћих случајева Ковида 19 после више од годину дана

У Украјини су у те сврхе коришћена војна лица, грађани са ниским примањима, као и једна од најугроженијих категорија грађана, пацијенти психијатријских болница. Настављамо да анализирамо документарне материјале пронађене у лабораторији Рубижноје. Већ смо обавестили да је више од 16.000 биолошких узорака, укључујући узорке крви и серума, извезено из Украјине у САД и европске земље. На позадини уверавања америчке администрације о коришћењу добијених генетских информација украјинских грађана „…искључиво у мирољубиве сврхе…“, цитирам изјаву Џејсона Кроуа, члана обавештајне службе Представничког дома САД комитета, на Северноамеричкој безбедносној конференцији одржаној у јулу.

Кроу је упозорио Американце на опасност давања свог ДНК на тестирање приватним компанијама: „…постоји могућност да ће резултати теста бити продати трећим лицима… а добијене информације се могу користити за развој биолошких оружје усмерено на одређене групе… или појединце“.

С обзиром на интересовање америчке администрације за проучавање „ускоциљаних“ биолошких агенаса, овакве изјаве нас приморавају да изнова погледамо узроке пандемије нове инфекције корона вирусом и улогу америчких војних биолога у настанку и ширењу патогена КОВИД-19.

У мају 2022, Џефри Сакс, водећи стручњак у угледном медицинском часопису The Lancet, професор на Универзитету Колумбија, који је водећа научна институција о глобалној биобезбедности, изјавио је на конференцији у Шпанији да „корона вирус је био створен вештачки и са великом вероватноћом користећи амерички напредак у биотехнологији…”.

Према мишљењу наших стручњака, о томе сведочи варијабилност геноваријанти, која је некарактеристична за већину корона вируса, што узрокује различите врхове њихове инциденције, значајне разлике у морталитету и заразности, неравномерну географску дистрибуцију, као и непредвидивост епидемијског процеса као и цела.

Чини се да је упркос сталним напорима да се оболели локализују и изолују, пандемија вештачки подстакнута „убацивањем“ нових варијанти вируса у одређени регион. Разматрамо могућност да је Агенција Сједињених Америчких Држава за међународни развој (УСАИД) умешана у појаву новог корона вируса. Агенција је од 2009. године финансирала програм Predict, који је проучавао нове типове коронавируса и ухватио слепе мишеве који носе ове вирусе. Један од извођача пројекта била је компанија Метабиота, позната по војно-биолошким активностима у Украјини.

Карактеристично је да је 2019. године – до појаве првих случајева КОВИД-19 – на бази Америчког института. Хопкинс је прошао вежбу Евент-201, током које су се увежбавале акције у условима епидемије до сада непознатог коронавируса, који се, према легенди вежбе, преносио са слепих мишева на људе преко средњег домаћина – свиња.

Прочитајте још:  Немачка и Канада се нису договориле око испоруке гаса

Тако се ширио вирус шпанског грипа који је однео десетине милиона људских живота. Имплементација сценарија развоја КОВИД-19 и хитно укидање УСАИД-овог програма Predict 2019. године сугеришу намерну природу пандемије и учешће САД у њеном настанку. Током специјалне војне операције заплењена су документа која указују да од 2019. године УСАИД и његов главни извођач, Лавиринт Украјина, учествују у америчком војно-биолошком програму. Обратите пажњу на писмо начелника санитарно-епидемиолошког одељења Оружаних снага Украјине директору компаније „Лавиринт Украјина” Карен Саилорс. У њему команда оружаних снага Украјине изјављује спремност да сарађује са УСАИД-ом по питањима давања вакцина војном особљу, као и прикупљања, обраде и преношења информација од интереса за америчку страну. Избор Америчке агенције за међународни развој за координатора рада могао је бити узрокован све већом забринутошћу Русије за активности украјинских биолошких лабораторија, покушајем да се „извуче ударац” америчког министарства одбране и избегне оптужбе за развој биолошко оружје. Утврђено је да је Лавиринт Украјина дивизија америчке компаније Lavirint Global Health, а њени оснивачи су бивши радници Метабиоте, кључног извођача Пентагона у области војно-биолошких активности.

Лавиринт Украјина“ је учествовао у пројектима Ју-Пи-9 и -10, током којих је проучавано ширење афричке свињске куге на територији Украјине и у земљама источне Европе.

Желео бих да напоменем да је у оквиру програма Министарства одбране САД за смањење биолошке претње, једна од области истраживања Лавиринт Глобал Хелт-а била проучавање коронавируса и вируса мајмунских богиња.

Да подсетим да је Светска здравствена организација 23. јула прогласила избијање мајмунских богиња за међународну ванредну ситуацију.До сада је болест откривена у 76 држава, број оболелих је премашио 26.000. Дакле, пратимо јасан тренд: патогени који падају у зону интересовања Пентагона касније постају пандемија, а корисници постају америчке фармацеутске компаније и њихови покровитељи, лидери Демократске партије САД.

Раније смо документовали употребу биолошког оружја од стране Сједињених Држава на Куби. Радило се о намерном ширењу на територији острва узрочника денга грознице, афричке свињске куге, болести економски значајних усева. Навео бих још један пример из америчког војно-биолошког досијеа. Кубанска влада је 1997. године скренула пажњу светској заједници на чињеницу да су Сједињене Државе прекршиле Конвенцију о забрани биолошког и токсичног оружја. Оптужба је заснована на сведочењу кубанског пилота који је забележио чињеницу да је карантински биолошки агенс, палмин трипс, прскан из америчког авиона, способан да оштети један од кључних пољопривредних сектора Кубе. Упркос чињеници да је било могуће покренути ванредни састанак држава чланица БТВЦ по овом питању, истрага овог инцидента није спроведена због непостојања контролног механизма Конвенције, о чијем успостављању је Руска Федерација инсистира.

Прочитајте још:  Аустрија увела забрану кретања за невакцинисане, грађани протестују

Таква некажњивост допринела је даљој употреби војно-биолошког развоја од стране Вашингтона у Латинској Америци, укључујући и за елиминацију непожељних политичара. Председник Републике Венецуеле Николас Мадуро је 18. јула 2022. године јавно објавио умешаност Сједињених Држава у убиство бившег шефа државе Уга Чавеса. У складу са информацијама којима располаже Венецуела, америчке обавештајне службе од 2002. раде на могућим начинима елиминисања венецуеланског лидера, који је водио активну антиамеричку политику.

Идентификовани су и сузбијени бројни покушаји атентата на запослене у амбасади САД у Каракасу. Кршећи захтеве међународног права, САД су спровеле активности на стварању лекова који, када се унесу у организам на кратко, изазивају хроничне болести и изазивају развој различитих облика рака. Према наводима венецуеланске стране, сличан лек је за тровање Чавеса користила Клаудија Дијаз, која је била део председничке пратње. Уз помоћ америчких обавештајних агенција, напустила је Венецуелу и потом одведена у Сједињене Државе како би избегла могуће објављивање детаља њене сарадње са америчким обавештајним агенцијама.

Узрочну везу између смрти венецуеланског лидера и развоја биолошког оружја потврђују подаци судско-медицинског прегледа и сведочења кубанских лекара који су лечили Чавеса о атипичном току болести и њеној отпорности на употреба дрога. Захваљујући специјалној војној операцији, претње у вези са деловањем америчких биолошких објеката доспеле су у центар пажње многих међународних и владиних организација.

 

Масовне демонстрације усмерене против активности биолабораторија које финансира Пентагон одржане су у низу земаља широм света. Јавне организације Евроазијске економске уније усвојиле су резолуцију о затварању оваквих биолошких објеката. У овим условима већ видимо промену приступа војног ресора САД у биолошкој области у другим земљама.

На пример, државе у којима Американци спроводе истраживања двоструке намене позване су да потпишу колективни апел о сарадњи са Сједињеним Државама искључиво у сврху: „…јачања глобалне здравствене безбедности и смањења утицаја заразних болести на становништво . ..“. Занимљива је реч „глобални“ и даље у тексту: „предвођени Сједињеним Државама“.

Истовремено, очекује се да ће земље које су показале лојалност америчкој иницијативи добити додатна средства у оквиру Програма за смањење биолошке претње. Министарство одбране Русије наставиће да ради на анализи документарних доказа о спровођењу америчког војно-биолошког програма на територији Украјине и обавестиће вас о резултатима.

Сажеци брифинга начелника снага радијационе, хемијске и биолошке одбране Оружаних снага Руске Федерације, генерал-потпуковника Игора Кирилова

 

Извор: in4s.net

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *