Русија је затражила састанак Савета безбедности УН 11. августа због напада Оружаних снага Украјине на нуклеарну електрану Запорожје

0

(фото:Бета/АП)

Русија је затражила састанак Савета безбедности УН 11. августа због украјинских војних удара на нуклеарну електрану у региону Запорожја.

Ово преносе РИА Новости позивајући се на извор у сталној мисији Русије.

„Русија је затражила састанак Савета безбедности УН за поподне 11. августа у вези са украјинским нападима на нуклеарну електрану Запорожје последњих дана и њиховим могућим катастрофалним последицама“, рекао је он.

Прочитајте још:  ГОРИ УКРАЈИНА: Кличко и Залужни заједно против Зеленског
Напомиње се да би Русија желела да види генералног директора ИАЕА Рафаела Гросија као говорника.

Раније је војно-цивилна управа Енергодара јавила да су у ноћи 7. августа Оружане снаге Украјине гађале нуклеарну електрану Запорожје из МЛРС Ураган.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Игор Вишњевецки, заменик директора Одељења за неширење и контролу наоружања Министарства спољних послова Русије, изразио је забринутост да би гранатирање нуклеарне електране Запорожје од стране Оружаних снага Украјине могло да доведе до катастрофе.

Такође, начелник Центра за контролу националне одбране Русије Михаил Мизинцев упозорио је да ће у случају хаварије у нуклеарки Запорожје услед напада Оружаних снага Украјине, доћи до глобалне катастрофе изазване људским фактором. премашио би размере последица удеса у нуклеарним електранама у Чернобиљу и Фукушими.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *