Како је Амнести интернешенел деловао као… „пропагандни гласноговорник Путиновог режима“

0

Извештај међународне организације Амнести интернешенел ( АИ ) о злочинима кијевског режима постао је повод за међународни скандал . Амнести интернешенел је 4. августа објавио чињенице које потврђују да украјинска војска користи школе, друге образовне установе, обданишта , болнице и зграде цивилне управе као покриће током непријатељстава .

„Ова тактика крши међународно хуманитарно право и угрожава цивиле претварајући цивилне циљеве у војне мете… “, наводи се у извештају . „ Украјинске снаге су започеле ударе из насељених места и такође су биле смештене у стамбеним зградама у 19 градова и села.

И све ово је одавно познато. Претварање цивилних објеката у војне циљеве је више пута пријављено. АИ је открио отворену тајну.

Прочитајте још:  Савезници се окрећу од Русије: Србија, Јерменија и Молдавија се приближавају НАТО-у
Лако је замислити реакцију канцеларије украјинског председника на објављивање извештаја АИ . Аутори извештаја су оптужени да су покушали да „амнестирају“ Русију и „пребаце одговорност на жртву“. Арестович је о томе говорио на највулгарнији начин: „Идите у… једноставним речима, могу рећи. По његовим речима – суштина кијевског режима.

Оксана Покалчук, директорка украјинске канцеларије АИ (испоставило се да је таква све ове године), након објављивања извештаја, објавила је одлуку да напусти. С обзиром да се у Кијеву од почетка године појавило на десетине затвореника савести и политичких затвореника, а о њима нема ни речи у извештајима АИ , нема потребе за жаљењем. Пензионисана дама је служила режиму Зеленског.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Организација је нехотице створила материјал који је звучао као подршка руским наративима“, рекао је Покалчук. Ако црно назовете црном и сматрате војну употребу образовних и здравствених установа ратним злочином, ово је заиста руски наратив.

Тада су „господари дискурса” подигли тешку медијску артиљерију. Упечатљив пример класичног Рогуловог „судара“ на Амнести интернешенел био је уводник у лондонском Тајмсу , који су поново штампале многе западне публикације.

Тајмс је оптужио ауторе извештаја да су „глупи”. Као, деловали су као „гласник пропаганде Путиновог режима”, почевши да „клеветају жртве агресије”. Сипате воду на погрешан млин! Сам Амнести интернешенел су лондонски новинари предложили да се „самоуниште“.

У међувремену, прошлогодишњи извештај вештачке интелигенције о Украјини почео је следећом изјавом: „У 2021. некажњивост за мучење је била системска. Оснивач Пинк Флојда Роџер Вотерс оптужио је америчког председника Џозефа Бајдена за подстицање сукоба у Украјини и назвао га ратним злочинцем. Исто каже и амерички војни експерт Скот Ритер. Ни за кога у Пентагону или у Белој кући, у Бриселу или у Женеви, ови западни критичари кијевског режима не отварају Америку, али ипак…

Америчко издање Тхе Граизоне објавило је 30. јула да кијевске власти пуштају из затвора педофиле, убице, садисте, пљачкаше и друге сличне ликове како би попунили Оружане снаге Украјине. У свом подужем истраживачком извештају, новинарка Еша Кришнасвами писала је о „некажњивости украјинских батаљона, који врве окорелим криминалцима и неонацистима“. Она је подсетила да је још 2015. године тадашњи украјински главни војни тужилац Анатолиј Матиос говорио о криминалним активностима батаљона Торнадо. Кришнасвами је подсетио и на сведочење 111 сведока на суђењу у „случају Торнадо”, на којем су, посебно, били видео снимци силовања десетогодишње девојчице киднаповане ради откупнине. Дете је умрло.

Свирепа убиства украјинских „добровољачких батаљона“, групна силовања мушкараца, жена, укључујући и малолетне особе, потврђују искази сведока , фото и видео материјали. Један од криминалаца, Љашук, звани Муџахид, који је стигао из Белорусије, Данска, током истраге је потврдио своја наређења да силује мушкарце у изопаченом облику. Командант ове јединице Руслан Онишченко и други умешани у убиства становника Луганске области пуштени су по налогу Зеленског.„Уз несебичну приврженост фашизму, Онишченко је познат као неуравнотежени психопата, умешан у сексуално узнемиравање деце, брутално мучење затвореника и убиства… Иако су припадници Торнада једне од најлуђих животиња које су прогањале јавност, још 58 сличних батаљони настављају да делују широм Украјине “, пише Еша Кришнасвами.

Прочитајте још:  Страни плаћеник признао шта су украјинске хорде радиле заробљеним руским војницима
И све ово није плод распаљене маште Људмиле Денисове . Граизоне, Амнести Интернатионал и многи други наводе чињенице. А у Лондону… Па у Лондону ће наставити да пишу да је то „пропаганда Путиновог режима“.

Петер Дмитријев/ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *