Отворено писмо Данице Грујичић: Воде хајку против мене јер не дозвољавам корупцију

0
косову

Др Даница Грујичић

МОЛИМ ВАС ПОДЕЛИТЕ И ПРОЧИТАЈТЕ – АКО СТЕ НА ПРАВОМ ПУТУ НЕ ОДУСТАЈТЕ БЕЗ ОБЗИРА НА СВЕ!

Извињавам се на дужем тексту унапред. Десетак дана траје неоснована плаћена хајка на мене у једном од медија. Разлог томе је решеност мене и мог тима да не дозволимо приватне комбинације, бизнис и бахатост појединцима на Институту за онкологију. И докле год сам директор Института, тако ће остати ма каква се хајка водила против мене. Мој циљ као директора Института је јасан и ником нормалном не може да смета, а то је укидање листа чекање за онколошке пацијенте, набављање најсавременију опреме (не за мене већ за пацијенте), обнављање зграде и стварање бољих услова за третман пацијената. Срећна сам јер у томе има безрезервну подршку мојих колега. И у томе ће мој тим успети ма шта се дешавало и ма какви напади се водили. Немам приватан бизнис, никада нисам имала, немам тајне рачуне, одрекла сам се плате на Институтт, цео свој живот сам посветила медицини и пацијентима, и једино што је важно је да моје колеге имају одличне услове како би могле да лече људе на најбољи начин. Као што сам већ једном изјавила одлуке не доносим читајући новине па их због плаћених текстова нећу ни мењати.

Ја свој кредибилитет и знање нисам стекла у новинама већ мукотрпним радом претходних 35 год., иза мене не стоје новински чланци већ хиљаде пацијената и стотине научних радова. Никада нисам позвала ниједан медиј да пише о мени, мом тиму, нешим успесима или нашем раду. Имам одличан однос са медијима и новинарима а имала сам и са медијем који данас без разлога води мучну и срамну хајку на мене. Не помињем име медија зато што није битан који је већ је битан манир и однос према људима који се труде да ураде нешто добро за ову земљу и друштво . Претходне 3 године мој тим у том медију представљен као херојски, са одличним резултатима, често ми је било и непријатно да читам толико хвале на мој рачун. Преко ноћи сам сазнала о себи да сам лажов, диктатор, нерадник, неко ко не брине како ће се болесна деца лечити и још гомилу срамних ствари које немају везе са истином. Ово је врло важна ПОРУКА МЛАДИМА, сви пишете како је велики проблем што млади лекари одлазе, а ја вас питам коју поруку им шаљете? ”Када будете хтели да урадите нешто добро а ако то квари некоме бизнис ко је утицајан ми ћемо се обрушити на вас?” Као што ви шаљете поруку младима шаљем и ја и моје колеге, када сте на правом путу децо и сигурни у своје одлуке да су правичне и од општег интереса не одустајте ни по коју цену ПОБЕДИЋЕТЕ?

Овде није реч о мени, нисам ја ни прва ни последња која је добила овакав третман. Само што ја нећу да ћутим и нећу да се повучем. Свако од нас је могао да оде да у иностранство и лечи други народ, ужива статус у друштву и лагодно живи. Али је смисао свега остати и борити за свој народ када је тешко. И била бих неискрена ако бих рекла да је све црно, подршку коју сам добила у последњих 10ак дана од студената, колега, људи и медија је невероватна, и то је доказ да људи јако добро виде и знају ко шта ради и ко има какве намере.

Прочитајте још:  Министарство здравља Србије о снабдевању Оружаних снага Украјине гранатама са уранијумом: Не дозволите да овај отров дође у вашу земљу
ХВАЛА СВИМА НА ПОДРШЦИ НАРОЧИТО МОЈИМ СТУДЕНТИМА, КОЛЕГАМА и МЛАДИМА! ПОБЕДИЋЕМО!

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Даница Грујичић/Фејсбук

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *