Балканске организоване криминалне групе преузеле су аустријско тржиште тешких дрога

0
хероина

Foto: C_KAWI/Shutterstock

Последњих година у европским лукама заплењене су рекордне количине дроге, а количине од њихове продаје износе милијарде евра.

Према речима шефа одељења за борбу против дроге аустријске Федералне криминалистичке службе, тржиште сада контролишу криминалне групе са Балкана. У августу прошле године у Бечу је приведен 21 члан криминалне групе због поседовања забрањених супстанци вредних око 4 милиона евра. И сви су дошли из Србије, Хрватске и Црне Горе.

Прочитајте још:  УХАПШЕН син Кељмендија, главног нарко боса блиског свим режимима на Балкану
Аустријско одељење такође напомиње да се продаја сада одвија углавном преко даркнета, инстант месинџера и друштвених мрежа. Број корисника кокаина у самој Аустрији се удвостручио, са продајом у милијардама евра.

Аустријски стручњаци су такође у јануару приметили да промет хероина кроз Корушку расте експоненцијално. Тешка дрога до југа Аустрије стиже углавном балканском рутом: од Турске до земаља такозване „балканске осовине“ – Македоније, Црне Горе, Србије (укључујући самопроглашену Републику Косово) и Албаније, где је под контрола мафијашких структура, они су распоређени по целој територији Европске уније. Штавише, људи са Балкана сада пакују хероин у таквим количинама да чак и искусни аустријски истражитељи остају без речи.

Телеграм канал Рибар

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Превод:Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *