Украјинска криза и растуће цене горива уништавају економију Велике Британије

0
британију

Лондон (Фото: Пиксибај)

Колумниста Телеграфа Бен Рајт рекао је да економија Велике Британије пропада усред украјинске кризе, раста цена горива и роба и старења становништва.

Он је у свом чланку навео да у савременој Британији „ништа не функционише“, „све је скупо“ и „сви су превише заузети расправом о узроцима невоља“, а не проналажењем излаза из тренутне ситуације.

Посматрач је рекао и да Британци са забринутошћу посматрају како пројектована гранична цена струје за просечно домаћинство стално расте.

Међу разлозима због којих се Велика Британија налази у тешкој економској ситуацији аутор је навео сукоб у Украјини, високу инфлацију, поремећај ланаца снабдевања, повлачење глобализације и проблем старења становништва.

Блумберг је раније писао да власти Велике Британије припремају план за хитно снабдевање електричном енергијом у краљевини у случају „најгорег сценарија“ за наредну зиму, укључујући могућност рационализације снабдевања електричном енергијом потрошача.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *