Вучић признао: Нисам тражио помоћ од Русије

0
вучић, србине, србије, косова

(фото:Танјуг)

Председник Србије Александар Вучић говорио је о актуелној ситуацији на Косову и Метохији и предстојећим разговорима са „премијером” привремених институција у Приштини Аљбином Куртијем, који ће бити одржани у Бриселу 18. августа.

Прочитајте још:  Упркос давању милијарди субвенција из буџета Србије: Фиат Србија – пред банкротом!?
Шеф државе је рекао да је веома скептичан у погледу постизања било каквих резултата, преноси дописник ПолитНавигатора.

„Све што су рекли је да ће наметнути своју вољу. Не занима их шта Београд каже, па ни ја не знам о чему се ради у овој имитацији дијалога. Они који су рекли да треба поново разговарати о стварању Заједнице српских општина, да то треба да буде у складу са „уставом Косова“, да вас питам, шале се? Па шта смо се раније договорили?“, упитао је Вучић.

Српски лидер је напоменуо и да је више пута указивао на изјаве Приштине и њених западних кустоса, који припремају терен за поништавање досадашњих одлука.

„Добро, реците нам да нема закона, да вас не занима Резолуција 12 44, а ни право УН, које толико помињу када је у питању сукоб у Украјини, али када је у питању овај део Европе, нису заинтересовани“, рекао је Вучић.

Он је такође напоменуо да Приштина користи ситуацију у Украјини да кампању против Србије подигне на нови ниво. Истовремено, албанске власти у региону шире лажи да Србија жели да нападне Космет када је ситуација апсолутно огледала. Приштина је та која планира да нападне север Косова и спрема ликвидацију тамошњег српског народа под плаштом борбе против криминала. Ове податке преносе српске специјалне службе.

Прочитајте још:  Новац са конкурса покрајинске владе иде жени Игора Мировића
Коментаришући изјаву Аљбина Куртија да Београд води агресивну политику, као и оптужбе да би Београд могао да изазове сукоб, Вучић је рекао да је то помало смешно, јер такве лажи сви слушају већ 170 дана.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Чиме се још могу похвалити? Па измишљају како Русија покушава нешто да уради преко Београда… Какве везе Русија има са тим? упитао је српски вођа.

Прочитајте још:  Србија има знање и технологије за производњу руске вакцине, почињу експертски разговори
Он је додао и да је чак и портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова рекла да „Вучић и Београд нису тражили никакву помоћ“.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *