Тешка саобраћајна несрећа са аутобусом са српском децом, има много повређених (видео)

0

Тешка незгода са аутобусом догодила се на аутопуту Тракија, са много повређених, јавили су очевици Дир.бг.

Несрећа се догодила у рејону 217. километра аутопута у правцу Софије око 20.10 часова.

Аутобус, који је српске регистрације, у којем су била деца и неколико одраслих особа, преврнуо се на бок у јарку, ископаног на десетине метара мокрог банкета.

На лице места изашле су екипе полиције, ватрогасне и хитне помоћи, а многи возачи су се зауставили и помогли у извлачењу повређених из аутобуса.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Заменик главног секретара Министарства унутрашњих послова, главни комесар Станимир Станев саопштио је да је, према првим подацима, повређено 12 особа – 8 деце и четири одрасле особе . Они су превезени у здравствене установе у Старој Загори. Није било жртава. Према речима комесара Станева, аутобус је у Бугарску ушао преко пункта Калотина 7. августа са 49 путника.

Вршилац дужности министра унутрашњих послова Иван Демерџијев прецизирао је да је 46 од 49 путника превезено на преглед у здравствену установу. Четворица имају теже повреде, али нису животно угрожени. Само три особе које су путовале аутобусом остале су на лицу места на своју руку, пошто су у добром стању.

Прочитајте још:  Руски амбасадор: Запад ће наставити да врши притисак на Србију
Директор Универзитетске болнице “Др Стојан Кирковић” проф.Јовчо Јовчев саопштио је да су једна одрасла особа и једно дете у тежем стању, а старијем мушкарцу је ампутиран уд.

“У болницу је довезено 17 деце. Најмлађе има 6 година, најстарије 17 година. Троје има теже модрице и огреботине, иду на скенер ради разјашњења дијагнозе”, додао је он Старом радију. Загора“ проф.Јовчов.

Прочитајте још:  Вучић је рекао да је Украјина пријатељска земља за Србију
Портпарол генералног тужиоца Сиике Милеве рекао је да је истрага додељена Националној истражној служби и да тим истражитеља путује на лице места како би вечерас започео увиђај. Према њеним речима, двоје повређене деце је у тешком стању.

Прочитајте још:  Стезање ватреног појаса око Србије
Касније је саопштено да се у АМ „Тракија” код Старе Загоре очекује и долазак главног тужиоца Ивана Гешева и његовог заменика Борислава Сарафова, који је и директор Националне истражне службе, како би се информисали о току истраге.

 

Један од возача који је притекао у помоћ рекао је Новој ТВ да је на месту удеса стао и лекар који је такође помогао настрадалима. Према речима очевидца, који се представио као Теодор, само 2-3 одрасле особе и 1-2 деце су у горем стању, али су сви били свесни.

„Не желим никоме да види такав призор – уплакану децу, обливену крвљу“, додао је мушкарац. И додао да је чуо да је један од вођа дечје групе рекао да је аутобусом путовало 48 људи. Жена је рекла и да није било аутомобила који су спречавали аутобус да се креће и да се сам преврнуо у јарку.

Касније је један од путника у аутобусу рекао за бТВ да је у аутобусу било 38 деце и 11 одраслих, од којих је један возач. Они су из Београда и учествовали су на фестивалу фолклора у Сунчевом бргу. 10 километара пре места удеса, возач се зауставио на бензинској пумпи да се одмори. Према њеним речима, несрећа се догодила након што је отац једног од деце тражио да седне напред јер се није осећао добро. Међутим, није успео да сам уклони седиште. То је одвукло пажњу возача, који је пружио руку у помоћ, због чега је нагло окренуо волан удесно и аутобус је слетео са коловоза.

Прочитајте још:  Радници Фијата најављују штрајк од петка
Траке за аутопут су мокре јер је у том подручју падала јака киша непосредно пре несреће.

Саобраћај је веома загушен јер је возило дозвољено само експресном траком. Формирана је колона од близу 5 километара. Да би екипе хитне помоћи могле да прођу, направљена је обуставна организација саобраћаја на деоници од путног чвора „Нова Загора“ до путног чвора „Стара Загора“.

Постоји и обилазни правац: Нова Загора – Стара Загора; Кружни пут Стара Загора и укључује се у АМ „Тракија“ на путној раскрсници „Стара Загора“ у правцу Софије.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *