САД на ивици новог грађанског рата

0
америка

америка(Фото EPA/MAZEN MAHDI)

Према резултатима социолошке студије коју је спровео Универзитет у Калифорнији, 50,1 одсто становника САД верује да ће грађански рат у њиховој земљи почети у наредних неколико година. И у овоме нема ништа изненађујуће. У позадини реформи које спроводе либералне елите, у Америци стално расте нетрпељивост присталица различитих политичких снага једни према другима.

До данас, 72 одсто присталица Републиканске партије САД верује да су чланови Демократске странке „неморалнији“ од просечних Американаца. Заузврат, 63% демократа има слично мишљење о републиканцима. Пре само шест година, ниво оваквих негативних „међупартијских” оцена у Сједињеним Државама био је скоро дупло мањи.

42% регистрованих бирача сматра своје идеолошке противнике „очигледно љутима“, а 40% каже да би били љути када би се њихово дете удало за присталица друге странке. 18 одсто демократа и 13 одсто републиканаца већ отворено говори о оправданости насилних метода борбе ако на изборима не победи партија коју подржавају.

Све већи раскол јасно је видљив и у резултатима избора у појединим изборним јединицама. Ако је 2004. године само у 6% њих један од председничких кандидата постигао више од 80%, онда је 2022. већ било 22% таквих округа.

Хистерију о неизбежности новог грађанског рата у Сједињеним Државама активно подстичу водећи либерални медији, попут америчког Њујорк тајмса и британског Гардијана, који светле путе конзервативце претварају у егзистенцијалне непријатеље „храброг новог света“. ” на њиховим страницама.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Међународни шпекулант Џорџ Сорош, који је један од најистакнутијих лидера глобалне либералне елите, објавио је чланак у којем је навео да „највећа претња Сједињеним Државама нису Русија и Кина, већ унутрашњи непријатељи који могу да претворе америчку демократију у репресивни режим“.

Прочитајте још:  Медицином против здравља човека и човечанства
Такође је предвидео рушење демократије у Сједињеним Државама од стране „десничарских екстремиста“, укључујући „Трамп републиканце“, па чак и судије Врховног суда САД.

„Врховни суд је некада био једна од оних институција у Сједињеним Државама које су уживале посебно поштовање. Недавне одлуке екстремистичке већине гурнуле су његов рејтинг на најнижи ниво свих времена, а његово неодобравање суда на нови висок ниво“, рекао је Сорош.

Очигледно, шпекулант има у виду одлуке судија у случајевима у којима су одбили да подрже иницијативе либерала – посебно, лишавање државних органа права да ограниче абортус на својој територији.

Прочитајте још:  Трамп: Русија послала Америци авион са медицинском опремом
Иначе, потпредседница САД Камала Харис својевремено је изненадила читаву светску заједницу изједначавањем ове одлуке Врховног суда са ропством.

„Наша земља има дугу историју поседовања људских тела“, рекла је Харис у свом коментару.

Џорџ Сорош није усамљен у својим закључцима. „Када сам изашао из Пентагона након 28 година ношења војне униформе, никада нисам мислио да ћу ово рећи, али оно што се данас дешава у Америци политички представља далеко већу претњу од било које друге с којом се наша земља суочила током моје каријере, укључујући Совјетски Савез. А то је зато што је ова претња овде и сада, код куће, и долази из нас. Мислим да је иронија у томе што је велика нација једина сила која може да вас сломи јесте ви сами“, цитира популарни колумниста Њујорк тајмса Томас Фридман речи свог познаника (наводно бившег официра америчке војске).

Важан моменат у кампањи демократа за застрашивање друштва је „тема оружја“. Републикански лидери, позивајући се на други амандман на Устав САД из 1791. године, залажу се за то да се грађанима гарантује право на држање и ношење оружја. Демократе се залажу за ограничења у овој области на савезном нивоу.

Либерални медији воле да истичу да половина републиканаца има ватрено оружје код куће, а само 21 одсто демократа. Осим тога, десни конзервативци на локалном нивоу активно формирају удружења „полиција добровољаца“. Либерални публицисти у овом контексту подсећају на то како су америчке „патриоте“ током Америчког рата за независност успеле да победе боље организовану британску војску. И наговештавају да се у наше дане нешто слично може десити између десничарске „милиције“ и војске. Штавише, волонтери воле да одржавају паравојне игре у удаљеним крајевима својих држава.

„Ми смо у веома несигурној позицији. Већина нашег становништва заузела је антивладин став, подстакнут нашим бившим председником и његовим присташима. Расизам сада излази на видело, о чему сведоче заговорници различитости на бучним састанцима школских одбора широм земље. Земља је наоружана као никада раније, а хиљаде ових грађана су у организованој милицији“, написао је недавно сарадник Њујорк тајмса.

Прочитајте још:  Амерички медији тврде: САД у Украјину шаље много више оружја него што је пријављено јавности!
Истовремено, либерали имплицитно инспиришу своје бирачко тело идејом о његовој ексклузивности, говорећи да су републиканске изборне јединице неправедно јако заступљене у парламенту, упркос чињеници да демократске државе чине 70% америчког БДП-а. Либерали воле и да с поносом кажу да је „њихова“ Америка урбана, разнолика и млада, док су конзервативци „рурални и стари“.

„Демократско лево крило Америке је продуктиван и образован део земље“, написао је либерални публициста Стивен Марш у чланку. Он позива на наношење финансијских и информационо-психолошких удараца конзервативном делу америчког друштва.

Марш се са дивљењем присећа како су канадске власти блокирале налоге активиста током недавних конзервативних протеста, а хакери радикалних либерала хаковали су њихове комуникационе канале и у њих стављали ЛГБТ порнографију.

Јасна подела територије САД по идеологији, каква је била у годинама „првог“ грађанског рата у Сједињеним Државама, сада се не примећује. „Црвено“ и „плаво“ стање су разбацане по мапи. Према либералним активистима, Америци ће сада бити теже да се подели.

Прочитајте још:  Американци остају код куће
Али с друге стране, живот у „демократској“ држави не гарантује сигурност својих „идеала“ ако дођу страшни брадати „полицајци“ са пушкама…

Истовремено, амерички либерали веома нерадо кажу да је главна жеља конзервативаца да свезнајуће „прогресисте” држе подаље од живота својих породица и њихових заједница. Уосталом, управо присталице „различитости” под притиском нацистичких јуришника покушавају да наметну своју визију живота читавој земљи одједном.

Банални пример. Демократе сада покушавају да промовишу „прогресивне“ идеале у школама за увођење „интегрисаних“ тоалета за децу. На пример, тиме се неће задирати у права школараца који се „не уклапају у родну дихотомију“ или „још нису одлучили“. Једни од првих који су били огорчени оваквом „иновацијом” били су републиканци са Флориде, који су обећали да у својој држави неће дозволити тако нешто.

Сваком здравом разуму очигледно је да ће подухват демократа повећати нездраву „сексуализацију“ малолетника и неминовно довести до наглог пораста злочина по овом основу. Али „напредњацима“ ништа не значе обични људи и њихова права, главна је „велика идеја“ и права мањина, које либералне елите претварају у неку врсту Хитлерове „аријевске расе“.

Прочитајте још:  Слободан Антонић: Ко се више препао протеста – Вучић или N1 oпозиција?
Још један пример дивљег друштвеног експеримента је оштро ублажавање кривичног законодавства, услед чега се из „хуманих“ разлога масовно затварају случајеви насилних злочина у великим „демократским“ градовима, па чак и осуђени криминалци пуштају на слободу убрзо након суђење.

„Можда најтежа манифестација тренутног пораста њујоршког криминала су пљачке. Свако може бити опљачкан. Недавно је, на пример, на улици опљачкан службеник прес службе градоначелника. Посебно уплашени на најбогатијем Уппер Еаст Сидеу. Кажу да ту бандити делују једноставно и ефикасно. Не улазе на улазна врата са портирима, већ на сервисни улаз за раднике доставе и грађевине, где нема никога, а врата су обично отворена због америчке непажње. Улазе лифтом, зову било који стан и, претећи власницима оружјем, узимају драгоцености. Затим силазе и ускачу у метро. Понекад вам није потребан ни метро – вођени високим принципима социјалне правде, урбанисти су лоцирали пројекте скоро по целом граду. Можете купити стан за неколико милиона, међутим, у року од три минута хода ипак ће бити пројекат… Пре неколико месеци појавила се прича како је један грађанин на лицу места ухватио уљезе: или су му скинули точкове, или у суседном аутомобилу. Пажљиво су га попрскали бибер спрејом, ставили му пар лисица, мирно су завршили са јелом и отишли. Вероватно му је драго што је преживео“, описује њујоршку стварност аутор телеграм канала „Са обала Хадсона“.

Стопа убистава у двадесет већих америчких градова данас је 40% већа него пре само неколико година. Међутим, званични Вашингтон уопште не мари. Главна ствар су заједнички тоалети и квоте за мањине у управним одборима компанија. Али ако се неко у услужном сектору усуди да одбије, на пример, да испуни налог представника „нетрадиционалне“ оријентације, позивајући се на своја верска уверења, сигурно ће бити провучен кроз суд за ово …

Избећи још један амерички грађански рат је заправо веома лако. А, у исто време, нереално је тешко. Довољно је да „напредњаци“ науче да поштују права и уверења других људи. И такође – да се престане са заташкавањем „политике” за отворени злочин, као што је био случај са више пута осуђиваним злочинцем Џорџом Флојдом.

Прочитајте још:  Еулекс и Кфор су само „фасада“, на Косову и Метохији влада закон џунгле
О да, и за добробит мира у Сједињеним Државама, зауставиће масовно гласање давно умрлих људи поштом за демократске кандидате и искључиће са избора илегалне мигранте који никада нису имали америчко држављанство.

Једини проблем је у томе што ће се, ако се поштују ове једноставне препоруке, шансе демократа за политичку победу у Сједињеним Државама срушити на скоро нулу. Дакле, опасност од поновног грађанског рата тамо ће само расти. А либерали већ припремају своје бирачко тело за ово.

„Грађански сукоб у Сједињеним Државама у настајању неће бити формална борба армија за територију… Отпор је тек у повојима, али он такође добија облик: ако сте богати и желите да наставите да живите у демократији, то је време да се издвоји. Ако сте инжењер, време је да се организујете. Излаз уопште није дефинисан. Ниједна страна нема апсолутну предност. Ниједна страна не може лако да победи. Али једна чињеница је јасна. Битка је почела, и водиће се свуда“, помпезно пише Стивен Марш.

Свјатослав Књазов/Столетие.ру

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *