Више од 20 геј мушкараца у Србији заражено мајмунским богињама

0

Лезбејска и геј солидарна мрежа тражи од државе хитне мере у циљу сузбијања епидемије мајмунских богиња у Србији, која скоро искључиво погађа геј мушкарце, саопштила је ова организација.

Као што сви светски епидемиолошки извештаји показују, тренутна епидемија мајмунских богиња доминантно се шири кроз популацију геј мушкараца, и то подстакнута праксама геј секс туризма, односно путовања зарад секса, као и учесталом променом сексуалних партнера. По нашим сазнањима, тренутно постоји више од двадесет геј мушкараца у Србији који су заражени мајмунским богињама, што представља алармантан податак и слику веома озбиљне епидемиолошке ситуације“, наводи се у саопштењу Лезбејске и геј солидарне мреже.

Прочитајте још:  Дритан завапио: Бајдене спашавај или нас окупираше Руси!
Како наводе, држава, колико им је познато, не ради ништа да заустави ову епидемију. Пре свега, не преузимају се никакви кораци да се обезбеде вакцине за мајмунске богиње које би биле понуђене нашој ризичној групи.

“Посебно смо забринути тиме што се медији, па и државни органи, попут поверенице за заштиту равноправности, уместо да правилно информишу геј мушкраце о ризицима од мајмунских богиња, пре свега баве заташкавањем ситуације, али и цензурисањем и осуђивањем изношења података о тренутној пандемији и чињеници да она скоро искључиво погађа гејеве као наводно хомофобним, чиме заправо правдају своје нечињење. Наравно, ниједан вирус не погађа само гејеве и нико ко је стрејт није заштићен од вируса. Такође, реч је о вирусу који се не шири искључиво полним односима. Међутим, у овој конкретној пандемији сви епидемиолошки извештаји, укључујући и врло детаљне налазе Светске здравствене организације, показују да се вирус скоро искључиво шири међу геј мушкарцима, и то захаљујући сексуалним праксама учесталог мењања партнера и секс туризма. Сматрамо да је права хомофобија управо нечињење и неинформисање о ризицима од ове болести, због којих ће највећу штету имати управо они који су најугроженији, а то су геј мушкарци, наводе из Лезбејске и геј солидарне мреже.

Имајући ово у виду, од државе траже да уради следеће:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– под хитно започне набавку вакцине за мајмунске богиње и понуди је бесплатно ризичним групама;

– правовремено и контиуниурано информише јавност о ризицима од мајмунских богиња путем телевизија са националном фреквенцијом;

– покрене кампању едукације геј мушкараца о ризику од мајмунских богиња, која ће се спроводити на геј дејтинг мрежама и апликацијама, геј клубовима и журкама, као и неформалним местима окупљања геј мушкараца у сврху проналажења сексуалних партнера, као и кроз одговорајуће институције здравствене заштите;

– оформи стручно тело које ће континуирано пратити епидемиолошку ситуацију и одлучивати о евентуалним потребама за рестриктивним епидемиолошким мерама.

“Истичемо да су ово конкретне мере које су потребне како би се заштитило здравље геј мушкраца, и да су као такве много смисленије од симболичких представа, попут еуропрајда, који неће довести до непосредног решавања проблема ни гејева ни лезбејки, те стога позивао државу да у складу са тим рапсореди своје ресурсе”, кажу у саопштењу и позивају новинаре и медије да објективно и правовремено извештавају о епидемији мајмунских богиња и да се не самоцензуришу у страху да ће бити оптужени за хомофобију.

“Позивамо све који се сматрају активистима за геј права да активно раде на упознавању геј мушкараца са ризицима од ове болести. Коначно, позивамо све геј мушкарце да се обавесте о тренутној епидемиолошкој ситуацији и ризицима од мајмунских богиња, и да у складу с тим прилагоде своје сексуалне праксе у току ове епидемије, закључили су из Мреже”.

Нова.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *