Загреб се спрема за редукције струје

0

Историјски извор: Claudius Ptolemaeus: Geographia. F. Berlingheri, Florance 1482.

Загребачки градоначелник Томислав Томашевић изјавио је данас да би се могуће велико поскупљење струје могло одразити на водоснабдевање где би само трошак за пумпање воде кроз цеви у Загребу могао да порасте са 6,7 милиона евра за додатних 20 милиона евра.

Прочитајте још:  Додик, Човић и Изетбеговић завршили вечеру са америчким и званичницима ЕУ без изјава за медије
Он је рекао да ће поскупљење енергената бити велики удар на јединице локалне самоуправе и да у вези с тим очекује састанке с владом, напомињући да су градске власти већ имале одређене разговоре с министрима привреде и финансија, јавља Хина а преноси Танјуг.

Говорећи о енергетским уштедама, односно налогу Хрватске Електропривреде (ХЕП) подружницама да припреме планове за потенцијалне редукције струје будући да ће поскупљење енергената бити велики удар на њих, Томашевић је навео да је Загреб међу првима у Хрватској прописао највећу дозвољену температуру хлађења на 25 степени и забранио хлађење преко ноћи.

Прочитајте још:  Заев: Гоце Делчев би био поносан на чланство Северне Македоније у НАТО
Уз енергетску обнову јавних зграда, град ће, како је најавио, целу јавну расвету заменити штедљивијом ЛЕД расветом у идућих неколико година.

Томашевић је додао да су с ХЕП-ом такође започети разговори о каснијем паљењу и ранијем гашењу јавне расвете, а будући да су спортски објекти, нарочито базени, велики потрошачи енергије, и по том питању се ради на мерама уштеде у оквиру постојећих прописа и стандарда.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *