Генерални директор компаније Фајзер Алберт Бурла позитиван на ковид

0
фајзер

Генерални директор компаније Фајзер објавио је 15. августа да је позитиван на ковид-19.

„Желео бих да вас обавестим да сам позитиван на #ЦОВИД19“, написао је Алберт Бурла, који је и председник компаније, на Твитеру. Пријавио је да има благе симптоме, иако није идентификовао ниједан од њих. Рекао је да се „осећа добро“.

Бурла (60) рекао је да је примио четири дозе вакцине из његове компаније, која се показала све више неефикасном против инфекције вирусом који изазива ковид-19.

„Дошли смо толико далеко у нашим напорима да се боримо са овом болешћу да сам уверен да ћу се брзо опоравити. Невероватно сам захвалан на неуморним напорима мојих колега из Фајзера који су радили на томе да вакцине и третмани буду доступни мени и људима широм света“, рекао је он.

Он је у изолацији и почео је да узима лек Пакловид, Фајзерове антивирусне пилуле против ковид-19.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Амерички регулатори за лекове дали су у децембру 2021. дозволу за хитну употребу лека Пакловид за особе од 12 и више година који су позитивни на ковид-19 и за које се сматра да су под високим ризиком за прелазак у тежи случај.

Регулатори су од тада ограничили или укинули слична одобрења за многе друге лекове, као што су Регенеронова моноклонска антитела, наводећи податке који указују да третмани нису толико ефикасни или уопште нису ефикасни против новијих варијанти вируса.

Пакловид је постао најраспрострањенији лек за ковид-19 у земљи; дат је председнику Џоу Бајдену након што је недавно био позитиван на ковид-19.

Прочитајте још:  СЗО одбија да спроведе II фазу истраге о пореклу ЦоВиД-19

Бајден, који је такође примио четири дозе Фајзерове вакцине, доживео је повратак симптома након негативног теста, што је уобичајено за примаоце Пакловида.

Раније промовисана ефикасност од 100%

Бурла је међу званичницима који су раније промовисали вакцине против ковида као 100 посто ефикасне против инфекције.

У априлу 2021. поделио је резултате студије за коју је речено да показује да је Фајзерова вакцина 100 одсто ефикасна у спречавању случајева КОВИД-19 у Јужној Африци.

Међутим, показало се да су све вакцине против КОВИД-19 мање ефикасне и против инфекција и тешких случајева, јер су се појавиле новије варијанте вируса.

Против варијанте коронавируса Омикрон, која је постала доминантна у Сједињеним Државама и многим другим земљама крајем 2021. године, вакцине пружају малу заштиту од инфекције и смањену заштиту од тешких случајева.

Подаци који се појављују показују да су подваријанте Омикрона још боље у избегавању заштите засноване на вакцинама.

Фајзер и Модерна су међу компанијама које раде на бустер дозама специфичним за Омикрон. Оне би могле да буду представљене у Сједињеним Државама већ следећег месеца.

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *