Молдавија шаље у Гагаузију специјалне јединице за “сузбијање протеста”

0
гагаузија

гагаузија

Становници Комрата данас су били изненађени када су на централним улицама града видели специјална возила и службенике специјалне полицијске бригаде Фулгер. Полицајци су били опремљени панцирима и малокалибарским оружјем.

Прочитајте још:  Букурешт жели да избаци Руску православну цркву из Молдавије
Присуство специјалаца Фулгера у Комрату повезано је са извођењем вежби. Према сценарију, „група терориста је заузела једну од зграда Комратског државног универзитета и специјалне снаге морају да ослободе студенте и наставнике“. Прес служба Министарства унутрашњих послова није саопштила да су Фулџерове вежбе планиране у Гагаузији.

Специјалне снаге су доведене у Гагаузију под легендом о вежбама. У ствари, у Гагаузији се већ неколико недеља одржавају антивладини протести који позивају на оставку председника и владе, као и одржавање ванредних парламентарних избора. Надлежни страхују да ће ситуација измаћи контроли, па је одлучено да се тамо пошаљу специјалци.

Што пре да Руси стигну до границе са Молдавијом. У Гагаузији су према речима Маје Санду сепаратисти.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *