Само мртав литијумски пројекат је еколошки пројекат

0

Драган Ђилас

Kако то да се неко наводно залаже за демократију, владавину народа, а да отворено каже да га није брига шта жели 80% грађана Србије “и да ће доносити непопуларне одлуке”?

Ђиласово обмањивање народа (пре избора једна прича око санкција Русији а после потпуно супротна) је димензија која је раскринкана одмах после покрадених избора, кад је уместо одбране народних гласова отишао код Вучића на договор. Његова странка је управо у сврху контроле избора регрутовала неколико хиљада контролора, и бар Београд покрила. И уместо борбе за гласове отишао је на састанак и предао Београд.
Мање зло и веће зло су сели заједно, договорили се и направили план како да заувек влада зло.

У Америци се смењују Демократе и Републиканци, и шта год да обећају пре избора, погурани најбогатијим и најсигурнијим бизнисом – војном индустријом, после избора се рат наставља. Обама је чак добио Нобелову награду за мир чим је постао председник, само на празно обећање да ће да заустави ратове.

Амерички ратови су се наставили и појачали, “демократа” Обама је не само наставио него и отерао у уништење нове државе света, Арапско пролеће је посејало ратове и немире у земљама са преко 120 милиона људи.

У Украјини је 2019. са 73% гласова (централни и источни делови земље) победио Зеленски са обећањем да ће зауставити рат.
После избора је кренуо у набавку модерног наоружања и припрему за решење по хрватском моделу Олује.
Украјина је постала најсиромашнија и најкорумпиранија земља Европе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У Србији нам подмећу исти систем.

Прочитајте још:  Потписан Меморандум о разумевању између Србије и Саудијске Арабије

Државни медији промовишу Тим А, слуге капитала на власти, а “независни” медији у власништву бившег шефа ЦИА Петреуса и Ђиласа промовишу Тим Б, слуге капитала у опозицији.

Мање зло и веће зло у ствари раде за истог газду, и интерес народа којим би да владају их не занима.
У јуну 2021. амерички изасланик Палмер је опозицију упозорио да не сме да ради против Рио Тинта.
Виола фон Kрамон је рекла да Немачкој аутоиндустрији треба српски литијум и да само све буде “по највишим европским еколошким стандардима”.
Ђилас је одмах схватио поруку и у видеу који постављам поновио управо речи Виоле из ЕУ, “да Рио Тинто само треба да уложи неколико стотина милиона долара и да се копа еколошки”.

Јасно је како би Ђилас решио сва еколошка питања, по њему је све само питање колико је инвеститор спреман да уложи новца.
У папир на којем пише да су испуњени сви…бла, бла, бла.

Ђилас је једном приликом чак изјавио да “треба да исплатимо уложено и надокнадимо изгубљену добит Рио Тинту па ми да копамо”.
Потпуно сулудо, “бизнисмен” са нашим парама би да нам натовари на врат и фантомску одштету (нисмо дужни ништа, ризик је на страни инвеститора) и загађење.

За разлику од Ђиласа који мења мишљење на неколико месеци удружење Заштитимо Јадар и Рађевину никад није компликовало, увек је био само један захтев, НЕМА РУДНИKА!

Нико не сме да копа, не постоји еколошки начин, лажне су и саботерске изјаве сваког политичара, НВО фондаша или професора, “стручњака” који намешта ситуацију “Рио Тинто да плати (коме, теби?) па да буде еколошки и по закону”.

Прочитајте још:  Ево зашто су јавне набавке у скупштини тајна: Само прање тепиха плаћају 12 милиона динара!!!

У овој дивљини од државе ће неко да исконтролише било ког загађивача?

Једино што нас штити јесте да се држимо смрти пројекта, и да је зацементирамо.

Само мртав литијумски пројекат је еколошки пројекат.

Показало се да човек који је плакао због своје деце нема никакав проблем да се договара са човеком којем је рекао “да ће му платити због тога”. На шта је све спреман не желим никад да видим, на следећим изборима ко гласа за њега сам чека да буде преварен.
П.С. већ сам писао да је однос према Русији показатељ чија наређења ће сутра извршавати политички и НВО чиниоци у вези Рио Тинта и било којег великог загађивача.

Ако уведемо санкције Русији гас за нас добија исту цену коју плаћају сви остали. Немачке компаније би се у том случају спаковале и отишле јер им се не би исплатило да раде тако.

Ми не морамо да усклађујемо спољну политику са ЕУ, то не морају ни државе чланице.

Немачка нема стотине хиљада запослених у Србији него 76 хиљада. Јасно је да манипулише страхом.

Немачка затвара своје компаније у Немачкој, због цене гаса која је данас 10 пута већа него пре рата. У Србији немачке компаније и имају највише шансе да опстану јер им је пословање најјефтиније, овде су да зараде а не зато што их је влада послала, и неће се повући, ма шта да им нареде политичари лудаци који су за интересе Америке упропастили своју државу (у Немачкој је највећа инфлација у последњих 70 година).

Никола Радовановић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

Прочитајте још:  Београд поново међу најзагађенијим градовима света, у Ваљеву ваздух "опасан" по здравље

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *