Бранислав Станковић: Једном за свагда смо доказали да је Никола Тесла Србин!

0

Хрватски Вечерњи лист покренуо је пројекат под називом “Хрвати који су мењали свет”, између осталог међу тим Хрватима и “Хрватима” нашли су се и Иво Андрић, Никола Тесла, Руђер Бошковић и још многи знаменити Срби. Као одговор на то таблоидско својатање Срба, без икаквих доказа и историјских чињеница, историчар Бранислав Станковић и његова колегиница Александра Нинковић Ташић, начинили су својеврсно историјско дело, поткрепљено чињеницама, материјалним доказима, аутентичним писмима и документима у виду књиге – Хрватима са љубављу!

Наш гост био је један од аутора књиге Бранислав Станковић. Он је између осталог рекао да је овом књигом једном за свагда стављена тачка што се тиче националног корпуса коме припадају поменути великани али и још многи други угледни Срби које Хрвати без икаквог стида својатају.

“Чланци које су писали Хрвати су чиста научна фантастика. Као што знате, Никола Тесла је рођен у свештеничкој породици, у дугом низу предака са мајчине линије многи су били свештеници, епископи, монаси, преко тридесет њих…Крштен је у православној цркви”.

Књига такође обилује и документима везаним за сарадњу Усташа и комуниста и њиховој заједничкој борби за преумљење Срба и гашење тог српског националног идентитета.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Аутор и водитељ: Весна Веизовић

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *