Вучић: Чечени регрутовали плаћенике у Украјину на Косову

0
вучић, србине, србије, косова

(фото:Танјуг)

Чечени су регрутовали Албанце на самопроглашеном Косову за учешће у сукобу у Украјини. О томе је говорио председник Србије Александар Вучић.

„У последња два дана јула и прва три дана августа 2022, група Чечена и Черкеза, блиска противнику актуелне власти у Чеченији Рамзану Кадирову, била је тамо са два циља. Једно је праћење ситуације на северу, а друго додатно регрутовање Албанаца за учешће у сукобу у Украјини“, рекао је Вучић. Он је то изјавио током састанка са лидерима Косова и прецизирао да су на северу Косова појачане обавештајне активности. Његове речи преносе РИА Новости.

У владином комплексу „Коморе Србије“ 21. августа одржан је састанак са представницима Срба са Косова и Метохије. На састанак су позвани сви политички представници Срба који представљају Косово, као и руководство Српске листе, начелници општина, начелници округа, директори болница.

„На северу Косова, у Зубином Потоку, они [група Чечена] сусрели су се са турским држављанином. Тамо су стигли аутомобилом Мерцедес новопазарских регистарских ознака. Група је изразила интересовање за ситуацију на северу Косова“, рекао је Вучић.

Раније је полиција самопроглашеног Косова привела руску новинарку Комсомолске Правде Дарју Асламову. Оптужена је за шпијунажу . Поред тога, према речима генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга, НАТО је спреман да се умеша у ситуацију између Косова и Србије. Односи Србије и Косова приметно су се погоршали. У ноћи 1. августа почели су сукоби и пуцњава на граници између Косова и Србије .

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *