ФСБ тврди: Расветљено убиство Дарије Дугине

0
фсб

(фото:РИА НОВОСТИ)

“Убиство новинарке Дарије Дугине је расветљено, припремиле су га украјинске специјалне службе, извођач је држављанка Украјине Наталија Вовк, која је нестала после злочина у Естонији”, речено је агенцији Тасс у Центру за односе са јавношћу ФСБ-а.

„Kао резултат комплекса хитних оперативно-истражних мера, Федерална служба безбедности је решила убиство руске новинарке Дарије Дугине, рођене 1992. године“, нагласила је ФСБ. Специјална служба је утврдила да су „злочин припремиле и починиле украјинске специјалне службе“, а његов извршилац је држављанка Украјине Вовк Наталија Павловна, рођена 1979. године.

Према наводима ФСБ-а, она је у Русију стигла 23. јула 2022. заједно са ћерком Шабан Софијом Михајловном, рођеном 2010.

„На дан убиства Вовк и Шабан су били на књижевно-музичком фестивалу Традиција, где је Дугина била почасни гост“, саопштио је ФСБ.

Подсетимо, Дугина је настрадала у суботу увече када је њен аутомобил експлодирао. Она је са оцем Александром Дугином, дугогодишњим саветником Владимира Путина који је стекао надимке “Путинов мозак” и “Путинов Распућин”, присуствовала књижевној вечери у близини Москве.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Иако је планирано да се заједно врате у руску престоницу, Дугин је у задњем тренутку одлучио да крене другим колима. Многи су спекулисали да је права мета атентата био управо он, али то истрагом још увек није потврђено.

Нова

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *