Усташа који тражи увођење ратног стања осумњичен за покољ Срба у селу Грубори

0

Жељко Сачић, заменик Младена Маркача у злочиначкој акцији Олуја

Након што је потврђена прва оптужница коју је српско Тужилаштво за ратне злочине подигло против четворице официра хрватског ратног ваздухопловства за злочине почињене у војно полицијској акцији „Олуја”, већ је стигло неколико оштрих реакција из Хрватске.

Посланик у хрватском Сабору Жељко Сачић тражио је увођење ратног стања, прекидање дипломатских и свих осталих односа са “лудим и опасним, штеточинским водством Србије”.

Жељко Сачић је иначе лично учествовао у злочинима над Србима у селу Грубори, где су 25. августа 1995. припадници хрватске специјалне полиције МУП-а починили злочин убивши петоро српских цивила, три мушкарца и две жене.

Сачић је 2009. године хапшен управо због масакра у селу Грубори код Книна, као заменик специјалне полиције Младена Маркача из времена Олује.

С обзиром на његову функцију, а и да је Србија коначно одлучна да се процесуирају злочини почињени над Србима од стране Хрвата, није чудо да поменути призива рат јер уколико се поведе озбиљнија истрага врло је вероватно да ће поменути посланик не само остати без функције, него и завршити тамо где му је и место – у затвору.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

В.В. / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *