Црна Гора и Македонија нису успеле да уздрмају односе Русије и Србије

0

(фото:Политнавигатор)

Инсинуације Запада које су пореметиле посету руског шефа дипломатије Србији нису утицале на односе две земље.

 

Прочитајте још:  Жагубица: На протесту против отварања рудника злата избила туча
Ово је изјавио Сергеј Лавров данас на састанку са министром унутрашњих послова Србије Александром Вулином у Москви, јавља дописник ПолитНавигатора.

„Моје посете Београду, нажалост, није било, али они који су је осујетили по налогу својих претпостављених треба да буду свесни да њихове прљаве трикове неће моћи да пољуљају руско-српске односе, који су засновани на чврстом пријатељству наши народи, имају дубоке историјске, духовне цивилизацијске корене. Биће нам драго да видимо министра спољних послова Србије у Москви у било које време“, рекао је Лавров.

У одговору Вулин је такође изразио жаљење.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Заиста смо се радовали што ћемо вас видети. Људи који нису хтели да дођете код нас једноставно се јако плаше демократије. Не знам за такве примере да је дипломатама било забрањено негде да путују. Епидемија је прошла и не морамо да се састајемо само на зоом конференцијама. Штета што се нисмо срели у Београду, али лепо је бити у Москви“, рекао је Вулин.

Прочитајте још:  Само петина Београђана је за вакцинацију
Посета руског министра спољних послова Сергеја Лаврова Србији, заказана за 6-7. јун, није одржана због тога што су Бугарска, Црна Гора и Македонија затвориле свој ваздушни простор за летелице.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *