Стални представник Русије при УН позвао на осуду убиства Дарје Дугине

0

Стални представник Русије при УН Василиј Небензја позвао је УН да осуде терористички напад у Подмосковљу у коме је убијена Дарја Дугина ћерка руског политиколога Александра Дугина.

„Напомињемо да је овај злочин осудио званични представник Стејт департмента САД. Позивамо Савет, руководство УН да одлучно осуде овај још један злочин кијевског режима“, рекао је он, говорећи на састанку УН-а. Савет безбедности о Украјини.

Према Небензјиним речима, Кијев „не само да активно користи нуклеарну уцену, гранатирајући нуклеарну електрану Запорожје и, у ствари, држи становништво Европе као таоце, већ је и прешао све границе, прибегавајући физичким репресалијама против непожељних цивила из редова страних држављана“.

„Дарија Дугина је имала 29 година. Њен живот је прекинут у најбољим годинама. Због својих професионалних активности, новинарка је дуго била у видокругу украјинских националиста“, рекао је Небензја.

Прочитајте још:  Србија довела у питање ауторитет УН због резолуције о Сребреници
Он је додао да је њена слика на украјинском сајту “Миротворац” била позив на њену ликвидацију.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Ево њене фотографије са сајта “Миротворац (Peacemaker)”, о коме смо више пута говорили. Отворено се размећу њеним убиством. Као што видите, фотографија Дарије Дугине са прецртаним натписом „ликвидирана“. Овај злочин је осудио званични представник Стејт департмента САД“, рекао је Небезја.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *