Вулин: Лавров је пријатељ Србије а Зорана Михајловић тешко да то може бити

0

Александар Вулин (Фото: Н1)

„Сергеј Лавров јесте пријатељ Србије сигурно много више него они који траже да признамо лажну државу Косово или они који мисле да је наш интерес да уведемо санкције Русији, останемо без гаса, али и без најдоследнијег пријатеља у међународној заједници”, поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин реагујући на изјаву потпредседнице Владе Зоране Михајловић да руски шеф дипломатије злоупотребљава чињеницу да Србија није увела санкције Русији.

Прочитајте још:  Путин: Покушаји Европе да замени руске енергенте доводе до поскупљења гаса
„Онај или да будем родно равноправан, она, која је гласала за то да Србија подржи резолуцију Велике Британије по којој су Срби геноцидан народ одговоран за масовне ликвидације и још масовнија силовања, тешко да је и сама пријатељ Србије, а још теже уме да објасни ко су пријатељи Србије“, навео је Вулин у писаној изјаву.

„Лавров не тера Србију на било шта, поштује сваку реч председника Србије Александра Вучића, високо цени нашу неутралност и разуме нашу позицију и по питању сукоба у Украјини и по питању поштовања међународног права и никада није покушао да нашу политику усмери или промени, што се за пријатеље госпође Михајловић не би могло рећи“, поручио је он.

Подсетимо, министарка Михајловић претходно је изјавила да Лавров својим изјавама злоупотребљава чињеницу да Србија није увела санкције Русији, покушавајући да покаже да Србија подржава напад Русије на Украјину, иако је Србија гласала за резолуцију УН којом се осуђује рат.

„Иако говори о пријатељству две државе, оваквим понашањем на делу показује супротно“, навела је Михајловић у писаној изјави.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Лавров је приликом недавног сусрета са Вулином у Москви рекао да се дијалог Србије и Русије постепено развија на свим нивоима без обзора на сложену међународнну ситуацију.

Он је додао да се председници Александар Вучић и Владимир Путин чују телефоном, „упоређују своје позиције, усклађују наше даље кораке“.

Н1

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *