НАТО извиђачки авион примећен преко пута Кримског моста

0
крима, крим

крима

Лет британског стратешког извиђачког авиона РЦ-135В забележен је у Црном мору, показао је одговарајући мониторинг ресурс Флигхтрадар.

Прочитајте још:  Исповест потпуковника о распаду СФРЈ: Док смо се ми борили, већ `98. на свим важним објектима били су распоређени НАТО шпијуни
Боеинг РЦ-135В је у среду, 24. августа, прелетео Црно море у области преко пута Кримског моста, преноси Лента.ру позивајући се на податке Флигхтрадара.

Авион се окренуо, одлетео у супротном смеру, стигао до Румуније, после чега је вероватно искључио транспондер – није му ушло у траг тачно место полетања и слетања.

Касније, око 17.30 по московском времену, исти авион НАТО-а извршио је још један лет ка Керчком мореузу. Авион је био тамо до отприлике 2200, након чега је одлетео ка бази британског ваздухопловства Ваддингтон у близини Лондона.

Руско Министарство одбране је средином августа саопштило да је британски извиђачки авион нарушио руску ваздушну границу. Ловац МиГ-31 је послат на пресретање, идентификовао га је као авион електронске обавештајне службе и електронског ратовања РЦ-135 британског ратног ваздухопловства.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Избио пожар код Чернобиља - повећао се ниво радијације
Руски отправник послова у Британији Александар Гусаров рекао је да Москва, у вези са летом британског извиђачког авиона изнад Баренцовог мора, позива Лондон да не ствара вештачко жариште напетости на Арктику.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *